Giuseppe Bellini/Getty Images
PRVA REAKCIJA IZBORNIKA

Gračan nakon dramatične utakmice otkrio situaciju s Vlašićem i odgovorio kritičarima: 'Mi smo svjetski prvaci da od uspjeha radimo neuspjehe'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. lipanj 2019. 01:35

Hrvatska U-21 reprezentacije u posljednjem je nastupu na ovogodišnjem prvenstvu u Italiji i San Marinu remizirala s Engleskom (3:3).

Nenad Gračan je ovako prokomentirao dramatičnu utakmicu koja se u ponedjeljak navečer odigrala u Serravalleu...

- Bila je to odlična utakmica. Moram čestitati našim igračima na karakteru koji su pokazali, tri puta smo se vratili u utakmicu. Pogotke smo pak dobili iz situacija iz koje ih nismo trebali dobiti, ali je najvažnije da su dečki pokazali karakter, da su pokazali veliku volju i želji, još jednom im čestitam na tome.

Na kraju utakmice Gračanovi dečki su ispraćeni pljeskom sa stadiona, to im je svakako bila satisfakcija za ono što su ponudili s Englezima. Istina, uzeli su samo jedan bod, ali u utakmicama s Francuskom i Engleskom su pokazali da se mogu nositi s najjačima. Šteta što se na utakmici s Rumunjskom odmah na početku ozlijedio Brekalo, jučer smo vidjeli koliko je bitan.

- Da i protiv Francuske je igrao samo dvadesetak minuta. Sigurno da je mnogo nedostajao. Bilo je problema i na startu s ozljedama, uigravali smo neke linije tek kad je počelo prvenstvo. Zato u konačnici mogu biti zadovoljan. Dečki su pokazali kako se bori za boje naše reprezentacije. Ovaj Euro je bio veliko iskustvo za sve nas. Te za ono što ove dečke slijedi u karijeri. Kad se radi o ozljedi Vlašića mislim da neće biti ništa opasno - izjavio je Gračan.

Nakon prve dvije utakmice mnogi su rekli da je ovo neuspjeh...

- Mi smo svjetski prvaci da od uspjeha radimo neuspjehe, ovo je veliki uspjeh ove reprezentacije, ravnopravno smo se nosili s velikim reprezentacijama kao što su Engleska i Francuska, nije u redu prema igračima da se to osporava - zaključio je Gračan u razgovoru za HRT.

Rumunjska na Njemačku, Francuska na Španjolsku u polufinalu

Polufinalni parovi Europskog prvenstva za nogometaše do 21 godine koje se igra u Italiji su Njemačka - Rumunjska i Španjolska - Francuska.

Rumunjska i Francuska su u susretu posljednjeg, 3. kola skupine C odigrale 0-0 što je objema reprezentacijama osiguralo prolazak u polufinale, Rumunjska kao prva, a Francuska kao najbolja druga reprezentacija.

Takvim raspletom Rumunjska je za suparnika u polufinalu dobila pobjednika skupine B Njemačku, dok će Francuska igrati protiv pobjednika skupine A Španjolske. Polufinalni susreti su na programu u četvrtak. (Hina)

Linker
26. travanj 2024 12:19