Petrove oči govorile su sve - blistao je pokraj kapetana “vatrenih”. Naprosto se vidjelo da je u sedmom nebu, a kako i ne bi - njegov je san postao stvarnost
 Tomislav Kristo, CROPIX
LIJEPA GESTA

HNS UGOSTIO DJEČAKA KOJI JE NA DOČEKU VATRENIH ODUŠEVIO ČITAVU HRVATSKU Slika Petra i Luke obišla je svijet, a sada mu je uručen i dres njegova idola

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. srpanj 2019. 17:34

Ured Hrvatskog nogometnog saveza posjetio je mladi Petar Brcković koji se na dočeku u Zagrebu pridružio hrvatskim reprezentativcima na pozornici.

Dječak iz Velike Gorice rođen je s Downovim sindromom te je veliki obožavatelj nogometa i Luke Modrića, a fotografije s dočeka na kojima ga grli kapetan Vatrenih obišle su svijet i poslale pozitivnu poruku o važnosti inkluzivnosti u nogometu.

Petrova priča također se pronašla i u brojnim hrvatskim te inozemnim medijima, a Petar i njegov otac u ured Hrvatskog nogometnog saveza stigli su na poziv izvršnog direktora HNS-a Marijana Kustića.

Uz izvršnog direktora, Petra je u Zagrebu ugostio i njegov imenjak - glavni instruktor HNS-a te brončani Vatreni Petar Krpan. Izvršni direktor i glavni instruktor Petra su proveli kroz ured Saveza te mu uručili prigodne poklone, uključujući sportsku opremu i dres hrvatske reprezentacije s brojem i imenom kapetana Modrića.

Linker
26. travanj 2024 20:55