AKCIJA SAVEZA

HNS klubovima kupuje AVD aparate: ‘Spasiti život je nešto najvrjednije što možemo učiniti‘

Krovna organizacija hrvatskog nogometa uložila je značajna sredstva za kupnju osamdeset defibrilatora
Piše: HinaObjavljeno: 11. travanj 2024. 09:33

Hrvatski nogometni savez (HNS) osigurao je sredstva za kupnju automatskih vanjskih defibrilatora (AVD aparata) za klubove HNL-a, HNLŽ-a, HMNL-a, Prve NL i Druge NL kao i za županijska središta HNS-a, objavljeno je na stranici HNS-a.

U okviru svog društveno odgovornog poslovanja, krovna organizacija hrvatskog nogometa uložila je značajna sredstva za kupnju osamdeset defibrilatora koji su raspodijeljeni tako da je 56 podijeljeno klubovima, 21 županijskim savezima, a tri preostala ostavljena su za potrebe saveza. Gledano po nogometnim središtima, u središtu Zagreb podijeljena su 22 defibrilatora (17 za klubove i pet za županijske saveze), u NS Split 20 (16 + 4), u NS Osijek 13 (9 + 4), u NS Sjever 11 (6 + 5) i u NS Rijeka 11 (8 + 3). Pritom je važno naglasiti da primjena automatskog vanjskog defibrilatora spada pod mjere osnovnog održavanja života, koje mogu primjenjivati i laici, a pravilnom uporabom spašava živote, što i jest primarni cilj.

Hrvatski nogometni savez je pritom održao i edukacije iz kardiopulmonalne reanimacije za predstavnike klubova i županijskih saveza.

“Hrvatski nogometni savez uvijek veliku pažnju poklanja društvenoj odgovornosti i u tom kontekstu je kupnja defibrilatora za naše klubove i županijske saveze od iznimne važnosti. Na žalost, svjedoci smo iznenadnih smrti igrača na terenu i spoznaja da će klubovi imati na raspolaganju AVD aparate uvelike smanjuje rizik da se tako nešto dogodi na hrvatskim travnjacima. Naravno da se nitko od nas ne želi naći u situaciji da nekome mora spašavati život, ali dobro je znati na koji način možemo pomoći ako do toga ipak dođe. Spasiti život je nešto najvrjednije što možemo učiniti te smo zato itekako ponosni na ovaj projekt”, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 23:04