REUTERS/Valentyn Ogirenko
STOŽER I SLUŽBENO POTVRĐEN

IZBORNIK ZLATKO DALIĆ NAPOKON OTKRIO SVE DETALJE KONTROVERZE IZ SAD-A 'Sve je zanimala pričica, čudna anegdota oko odlaska šestorice Vatrenih'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. travanj 2018. 00:30

Zlatko Dalić predao je izvještaj o američkoj turneji, a Izvršni odbor potvrdio je Dražena Ladića za njegova pomoćnika.

- Dalić ima bespogovorno pravo da sam sastavi stožer, od trenera do masera, oko toga nema dvojbe, stožer je kompletno potvrđen - kazao je izvršni direktor Damir Vrbanović.

No, zasad je službeno od trenera dodan samo Ladić, uz Olića i Mrmića. Definiran je i liječnički trojac Nemec, Bahtijarević, Janković. Na Daliću je da objavi i ostale ljude, što je odgođeno za svibanj, zna se od prije da za kondicijskog trenera ima u planu Sesvećana Franu Leku, ali spominje se mogućnost da budu dvojica stručnjaka za fizički pripremu.

Vrbanović i predsjednik HNS-a Davor Šuker komentirali su utakmice u Americi, Dalićevo izvješće i pritiske iz Osijeka.

- Vrlo je detaljno obrazložio događaje koji su bili predmet velike pažnje, sve je zanimala pričica, čudna anegdota oko odlaska šestorice igrača nakon prve utakmice. Izbornik je bio decidiran i jasan da je odlučio koristiti sve igrače, stoga je ispunio prvenstveno želju klubova i igrača, ali i ispunio svoj cilj da u drugom susretu ima igrače kojima se na prvi pogled daje manje šanse. On je izrazio veliko zadovoljstvo kako se to odvilo u Americi i ne izražava žaljenje što s Meksikom nije bio puni sastav reprezentacije. Njegov je izvještaj bezuvjetno prihvaćen u cijelosti - kazao je Vrbanović, dok je Šuker za dva priopćenja oštro intonirana prema izborniku rekao:

- U današnjem nogometu i demokraciji svatko ima svoje mišljenje. Za HNS je najvažnije da je američka turneja uspjela u potpunosti. Kad bismo mogli nešto promijeniti, to je rezultat s Peruom 0:2. Sve drugo je bilo odlično. Neki su igrači ranije pušteni u klubove, pojedini i otišli na druge destinacije, nisu se odmah vratili doma, što ste mogli vidjeti na društvenim mrežama. Ne bih ulazio u to, mislim da se to više po medijima proizvodi. Izbornik je zadovoljan, Izvršni odbor je zadovoljan, radimo da atmosfera bude dobra. A Osijek? Svatko ima svoje mišljenje i može ga iznijeti, treba pitati Zorana Zekića da kaže iz svojeg kuta, a HNS je odabrao izbornika Dalića i on ima maksimalnu podršku.

Nešto kasnije je dodao:

- Meksički izbornik je žalio što nije mogao igrati protiv naše udarne garniture. Možda smo trebali s Meksikom igrati prvi susret, ali oni su već dogovorili Island. Isto tako San Francisco, gdje su oni htjeli da bude utakmica, još su tri sata dalje, u tom slučaju uopće ne bi bilo naših glavnih igrača. Na kraju je važno da je HNS odlično zaradio - zaključio je Šuker.

Linker
26. travanj 2024 20:22