Kelvin Kuo-USA TODAY Sports / Reuters
'VELIKO PRIZNANJE'

KAPETAN OSIJEKA NE SKRIVA ZADOVOLJSTVO DALIĆEVOM ODLUKOM 'Više nisam instant-reprezentativac, bit ću presretan u društvu Modrića i Vatrenih'

MILE ŠKORIĆ Osijekov kapetan nakon pretpoziva dobio i izbornikov poziv za iduće utakmice s Walesom i Tunisom
Piše: Darko RužićObjavljeno: 31. svibanj 2019. 12:56

Kada se našao na listi pretpoziva izbornika reprezentacije Zlatko Dalića, kapetan osječkih Bijelo-plavih Mile Škorić nije skrivao zadovoljstvo.

Nije to “pravi” poziv, ali i pretpoziv je svakako nešto. U svojim je izjavama skromno i zahvalno Škorić isticao kako mu je i ta okolnost iznimno draga, veliko priznanje i čast, a onda tek što je završilo ovogodišnje prvenstvo uslijedila je druga, još ljepša vijest.

Zlatko Dalić je pretpoziv za njega i Hajdukova Miju Caktaša pretvorio u poziv pa će se danas zajedno s ostalima javiti na okupljanje Vatrenih u Podstrani.

- Što reći nego da sam presretan. Bit ću u društvu najboljeg igrača svijeta Luke Modrića, naših Vatrenih koji su osvojili srebrnu medalju na SP u Rusiji. Doživljavam to kao veliko priznanje - kazao je Mile Škorić.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ostali će se njegovi suigrači u prvoligašu s Drave u vrijeme dok on bude u reprezentaciji za utakmice s Walesom i Tunisom već debelo odmarati. Njemu je odmor (u)skraćen.

- Jasno da se ne žalim zbog toga. Nema toga tko se ne bi radovao pozivu u reprezentaciju. Bit će vremena i za odmor, a sada samo mislim na ono što me čeka u susretu s najboljim igračima Hrvatske - veli Škorić.

Bit će ovo godina koju će zauvijek pamtiti.

- Kako ne. Moj Osijek na kraju je osvojio treće mjesto u prvenstvu, a onda je došao i taj prekrasan trenutak kada sam primio poziv izbornika Dalića. Da, ovo je svakako godina za pamćenje - izjavio je Škorić.

U minuloj natjecateljskoj godini igrao je na visokoj razini. A uz to bio istinska produžena ruka trenera na travnjaku u vrijeme igre. Iznimno su njegove igre i važnost za momčad, njegove osobine pravog vođe cijenili i Zoran Zekić i njegov nasljednik Dino Skender.

Škorićevi su nastupi uvijek bili sigurni, uvijek s autoritetom i za suigrače i za protivničke igrače. Svi ga poštuju i uvažavaju zbog igračkih i ljudskih kvaliteta.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

- Milina je bila raditi s njim. Odavno sam već rekao da je igrač reprezentativnog formata, a da je kao čovjek zaslužio ostvariti transfer koji će mu olakšati život u budućnosti. Baš se radujem što je dočekao poziv izbornika - izjavio je Škorićev bivši trener Zoran Zekić.

Trenutak iz snova

Kapetan Bijelo-plavih od danas će biti u društvu Modrića, Rakitića, Lovrena, svog nekadašnjeg suigrača Vide, Brozovića, Perišića... svih onih koje izbornik Dalić ima u svom kadru. Skroman je Škorić, to je se uvijek mora istaknuti, i još uvijek ne kaže “samo da i zaigram s njima” iako je jasno da je to trenutak o kojem sanja. Hrvatska će s Walesom igrati u osječkom Gradskom vrtu, s Tunisom u Varaždinu, pa možda u jednoj od tih utakmica Mile dobije prigodu za debi iako on već ima jedan nastup u Los Angelesu protiv Meksika kada je izbornik bio Ante Čačić, ali tada to nije bila “prva” reprezentacija.

Čak se i sam Mile tada šalio, “bio sam instant-reprezentativac”, za jednokratnu upotrebu, ali sada je ipak drugačije. Ozbiljno i stvarno, jer nije šala dočekati poziv u društvo onih koji su oduševili svijet u Rusiji i kući odnijeli srebrne medalje.

Prva i zadnja za hrvatsku selekciju

Mile Škorić samo je jednom zaigrao za hrvatsku A reprezentaciju i to kod izbornika Ante Čačića na američkoj turneji u svibnju 2017.

Startao je tom zgodom u utakmici protiv Meksika, no nije je i završio jer je zbog dva žuta kartona isključen u 77. minuti. Hrvatska je s njim na terenu vodila 2:0, a ostavši s igračem više Meksiko je uspio smanjiti na 2:1.

Škorić za Osijek

U LIGI

191 utakmica

14 pogodaka

U KUPU

17 utakmica

0 pogodaka

U EUROPI

11 utakmica

0 pogodaka

UKUPNO

219 utakmica

14 pogodaka

Linker
26. travanj 2024 08:22