CROPIX
MAKEDONAC NA ODLASKU

'AKO NE MOGU OVDJE RADITI, IDEM DRUGDJE' Iskusni napadač napušta Gradski vrt: 'Neka se nitko ne naljuti, ali nisam igrač koji će se pomiriti s klupom'

OSIJEK Iskusni makedonski napadač albanske narodnosti Muzafer Ejupi odlazi iz Gradskoga vrta
Piše: Darko RužićObjavljeno: 04. lipanj 2019. 23:26

Sada kad je završila sezona u svakom će se klubu slagati roster momčadi za iduću natjecateljsku godinu. I u Osijeku je to stavljeno na dnevni red. A gradom na Dravi je brzo prostrujala vijest da u bijelo-plavoj majici više neće biti Muzafer Ejupi. Ugovor mu istječe uskoro, a o novom dogovora nema. I sve je jasno - Ejupi odlazi!

- Da, ali odlazim sretan što sam igrao u ovom klubu. Sretan ponajviše zbog divnih navijača, ali i općenito svojim boravkom i životom u Osijeku. Zavolio sam ovaj grad, ljude u njemu - kazao je Ejupi.

Prijatelji su bogatstvo

Ljubav je obostrana, a rastanak je neće izbrisati ni umanjiti.

- Puno sam prijatelja stekao i to je pravo bogatstvo. Ne govorim pri tome samo o onima iz kluba već iz grada općenito.

Kamo će, ne zna.

- Imam nekih opcija za nastavak karijere, ali rano je još govoriti o tome - izjavio je ovaj vrsni napadač.

Osijek, 291117. 
Nogomet. Stadion Gradski vrt. Cetvrt finale hrvatskog kupa utakmica Osijek-Hajduk. 
Na fotografiji: Ejupi Muzafer. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX

U Hrvatskoj ili inozemstvu?

- Ne odbijam ni mogućnost ostanka u Hrvatskoj, ali neka prođe još neko vrijeme pa će sve biti poznato.

Onaj poklič s istočne tribine Gradskog vrta na kojoj se smještaju najvatreniji navijači Bijelo-plavih, Kohorta, zauvijek će mu, ističe, ostati u pamćenju. “Muzo, Muzo...”, tako su ga zvali. Na poticaj službenog spikera kada je postigao gol, a rasan je strijelac u pitanju, na započetu informaciju “gol je postigao Muzafer…” uvijek je odzvanjalo: “Ejupi!”

Da, bio je ljubimac Osijekovih navijača. Neće više igrati kao Bijelo-plavi, ali trag koji je ostavio zadugo će ostati upamćen. A pamtit će i sam puno toga.

- Veliko je moje poštovanje prema navijačima kluba, kao i suigračima, Lopom, Pušićem i Bobanom s kojima sam najviše vremena provodio. Da i s Mudražijom, dok je bio u Osijeku. Oni su mi bili najbliži, ali dobar sam bio i ostao sa svima - kazao je Muzafer.

Od nove sezone među njima ga neće biti, ići će nekim drugim putem svoje karijere.

- Osijek će zauvijek ostati moj klub. U uspomenama ću zadržati puno događaja, od one prve sezone kada sam došao i kada mi je išlo sjajno, pa onih utakmica koje smo igrali u pretkolima Europske lige... ma puno čega i puno toga. Ali jednog je dana moralo doći do rastanka. Primio sam to normalno, ovdje sam zbog posla, a nogomet je moj posao. Ako ne mogu ovdje raditi, idem drugdje. Nisam igrač, neka se nitko ne ljuti, koji će se pomiriti sa sjedenjem na klupi. Osijek ima svoje planove i to poštujem, ja imam svoje i izabrat ću svoj pravac.

Nezavršeni posao

Nismo stekli dojam da je njegov igrački rastanak s Osijekom i rastanak sa sredinom u kojoj je, kako sam kaže, proveo brojne lijepe dane.

- Ne znam što će biti, ali razmišljam kad god budem mogao dolaziti u Osijek pa možda i nakon prestanka igranja nešto isplanirati u njemu, imam i nekog nezavršenog posla - s osmijehom je zagonetno izjavio Muzafer Ejupi.

Svaki klub, ljudi koji u njemu osmišljavaju i provode klupsku politiku, radi po svom. Njihovo je to pravo. Ali Muzafer je igrač u godinama kada može dati još jako puno. Znanjem, kvalitetom, ali i ljudskim vrlinama stekao je veliko poštovanje...

Linker
06. svibanj 2024 17:01