Ronald Gorsic / CROPIX
NAPRAVILI ANALIZU

MLADI VATRENI SU PUNO RAZGOVARALI O UTAKMICI KOJU ŽELE ČIM PRIJE ZABORAVITI 'Ako ponovimo pogreške, Francuzi će nas još teže kazniti!'

Hrvatska danas od 21 sat igra protiv Francuske svoju drugu utakmicu na ovogodišnjem EURU. Pobjeda u ovom susretu donosi nadu, a poraz znači odjavu s Europskog prvenstva.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. lipanj 2019. 20:03

Nikola Katić je kazao kako su naši reprezentativci našli razloge loše igre protiv Rumunjske.

- Analizirali smo tu utakmicu skupa s našim stručnim stožerom. Mi igrači smo dosta razgovarali o svemu što se događalo na tom ogledu. Vidjeli smo gdje smo griješili, što smo loše napravili. Svakako ćemo pokušati smanjiti broj pogrešaka protiv Francuza koji su iznimno kvalitetna momčad. Jer kad bismo radili pogreške kao protiv Rumunja, Francuzi bi nas još teže kaznili. Znamo što nam je činiti, pokušat ćemo se spremiti na što bolji način kako bi pokazali da nismo slučajno na ovom Europskom prvenstvu. Svakako ćemo pokušati popraviti dojam s prve utakmice - kazao je Katić.

GLASGOW, SCOTLAND - MAY 12: Nikola Katic of Rangers celebrates at the final whistle during the Ladbrokes Scottish Premiership match between Rangers and Celtic at Ibrox Stadium on May 12, 2019 in Glasgow, Scotland. (Photo by Mark Runnacles/Getty Images)
Getty Images

Inače, za vrijeme utakmice s Rumunjima u jednom trenutku Katić je skinuo zaštitnu masku s nosa koji je slomio u Puli na prijateljskoj utakmici s Danskom.

- Stanje s nosom je sad dobro. Masku sam bacio nakon što smo primili drugi pogodak protiv Rumunja. Prvi put sam u životu igrao s maskom, pa mi je bilo neobično. Zato sam skinuo masku, a do kraja je sve ispalo kako treba. Hvala Bogu, nisam dobio nikakav udarac u nos. Protiv Francuza je neću koristiti, nadam se da će sve ispasti dobro.

Prisjetio se Katić i one prijateljske utakmice koju je Hrvatska igrala s Francuskom.

- Jasno je bilo i tada da je Francuska kvalitetna reprezentacija, mislim da je zaista suvišno pričati o njihovoj kvaliteti. Vidjeli smo sve na toj utakmici, a negdje oko 65. minute su na terenu imali sedam ili osam novih igrača koji su imali istu kvalitetu kao oni koji su počeli utakmicu. Jako dobro se otvaraju, njihovi vezni igrači jako brzo guraju loptu na krilne pozicije, tako pokušavaju doći do završnice - zaključio je Katić.

Linker
25. travanj 2024 23:14