Daniel Šarić (arhiva)

 Foto: Orlando Rivetti
JAVIO SE POMOĆNIK IZBORNIKA

Hrvatska protiv momčadi koja košta kao stan u elitnijem zagrebačkom kvartu: ‘Ni protiv njih više ne ide lako‘

Pomoćnik izbornika Daniel Šarić javio se iz Andore, gdje se u četvrtak igra kvalifikacijski dvoboj za Euro
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. ožujak 2024. 19:52

Utorak je u Andori bio dan raznih analiza i priprema za utakmicu koju s domaćom vrstom dečki izbornika Dragana Skočića igraju u četvrtak (21. ožujka, 19 sati). Izbornik i njegov stručni stožer ništa ne žele prepustiti slučaju, sasvim im je jasno da se na putu prema Europskom prvenstvu reprezentacija poput Andore mora pobijediti, da je tu gubitak bodova zabranjen. Konačno, Andora je uz Bjelorusiju najslabija U-21 vrsta u našoj skupini.

Zanimljivo jest kad bacite pogled na Transfermarkt. Mlada vrsta Andore procijenjena je na 550 tisuća eura. Otprilike košta kao jedan stan u nekom elitnijem zagrebačkom kvartu. Nekim reprezentativcima te države nije niti istaknuta cijena, jer niti Transfermarkt nema podataka o njima!?Transfermarkt je uspio procijeniti samo pet igrača Andore. Lijevi bek Alvarez, defenzivni vezni Ferreira i centralni napadač Balestegui po tom izvoru vrijede 150 tisuća eura svaki, dok ofenzivni veznjak Rodrigues i lijevo krilo Rente vrijede po 50 tisuća eura... S druge strane, mlada hrvatska vrsta procijenjena je na 34,35 milijuna eura. Sve bistro i jasno, bilo kakav rezultat osim pobjede Hrvatske bio bi prava senzacija.

- Bilo je malo vremena, ali i u tako kratkom razdoblju smo morali nešto kvalitetno pripremiti za utakmice s Andorom i Portugalom. U kvalifikacije smo ušli dobro, očekujemo da ćemo nastaviti niz. Mi smo definitivno favoriti u sudaru s Andorom. Kvaliteta je na našoj strani. Međutim, pristup mora biti pravi, moramo biti maksimalni da bismo tu svoju kvalitetu pretvorili u pobjednički rezultat i uzeli tri boda - kaže asistent izbornika Dragana Skočića, Daniel Šarić.

Andora je u šest do sada odigranih utakmica u skupini, tri puta igrala neodlučeno, tri puta je pak izgubila. Od ta tri remija, dva puta je remizirala s Bjelorusijom (0:0, 1:1), te jednom s Farskim Otocima (2:2).

- Vidite, nisu recimo Farski Otoci i Andora reprezentacije kao što su bile u nekim bivšim vremenima. Ne može ih se više lako pobjeđivati kao nekad. Treba se zato za njih adekvatno pripremiti. Oni su, recimo, ovdje u Andori od Grčke izgubili s minimalnih 0:1. Ne očekujemo laganu utakmicu, ali ponavljam, kvaliteta je na našoj strani. Mi utakmice poput ove s Andorom moramo pobjeđivati.

Kako izgleda zdravstveni karton prije sraza s Andorom i Portugalom? Znamo da su otpali Krivak i Katinić, iz Hajduka je stigao Prpić.

- Uglavnom su svi naši dečki u redu. Oni koji su za svoje klubove igrali u nedjelju, u ponedjeljak su imali malo lakši trening. Najviše ćemo raditi na taktičkim stvarima. Neće biti prejakih treninga, nego više taktička priprema za utakmicu.

Nakon Andore slijedi Portugal, sudar s prvoplasiranom reprezentacijom u skupini?

- To će biti jedna sasvim drukčija utakmica. Portugal je moćna reprezentacija s jakim individualcima, bit će to težak ogled. Vjerojatno utakmica koja će odlučivati o prvom mjestu u našoj skupini, ali mi smo u ovom trenutku maksimalno fokusirani na Andoru. Nakon utakmice s Andorom imat ćemo dovoljno vremena da se dobro pripremimo za Portugalce - zaključio je Šarić koji se u utorak javio iz Andore.

Linker
19. ožujak 2024 19:53