Action Images via Reuters/John Sibley
TRENUTNO IMAMO LISTU 23

NAPOKON POZITIVA! NAKON OZLJEDE ČAK TRI VATRENA ZLATKO DALIĆ OTKRIO DOBRE VIJESTI Evo kako je izbornik prokomentirao i mogući novi poziv u Maksimir

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. ožujak 2019. 09:25

Hrvatski napadač Marko Pjaca, aktualni igrač Juventusa na posudbi u Fiorentini, ozlijedio je koljeno te je za njega ova sezona gotova. Otvorilo je to mnoga pitanja za hrvatskog izbornika...

Zlatko Dalić šokiran je i nesretan zbog Marka Pjace, ali ima i dobre vijesti za reprezentaciju.

- Ivan Perišić i Ante Rebić trebali bi biti u redu. Perišić je obavio pregled magnetskom rezonancom, koji pokazuje edem na mišiću, međutim najava je da će igrati u četvrtak u uzvratu Europske lige s Eintrachtom. Rebić će početi trenirati u utorak. Imao je problema s koljenom, osjetio je to na utakmici s Hoffenheimom, ali ide nabolje. Nadam se da će obojica biti dobro - kazao nam je Dalić.

Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018  Croatia's Andrej Kramaric comes on as a substitute to replace Ante Rebic   REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS/Maxim Shemetov / REUTERS
Kramarić i Rebić

Na popisu za dvoboje s Azerbajdžanom 21. ožujka i Mađarskom tri dana kasnije imao je 24 igrača. Otpadanjem Pjace ostala su 23. Hoće li zvati koga novoga?

- Vidjet ćemo. Nećemo žuriti, razgovarat ćemo pa odlučiti.

Izbornik može aktivirati nekoga s popisa pretpoziva, na kojem je od napadača Petković, ali i ne mora; ima pravo na listu kako novoga staviti koga god želi. Gleda li samo igrače s pretpozivom ili i druge?

- Možeš zvati bilo koga, s tim da ako nisi poslao poziv u roku ili pretpoziv, klub može stopirati da se odazove u reprezentaciju, ali obično to nitko ne radi. Imamo vremena još koji dan pa ćemo odlučiti.

Zagreb, 070319.
Stadion Maksimir.
Dinamo -  Benfica, utakmica 1/8 finala UEFA Europa Liga.
Na fotografiji: Bruno Petkovic i Petar Stojanovic
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Kako je Pjaca krilo, izbornik sad može uvrstiti Mislava Oršića ili kojeg drugog bočnog ofenzivca, smatra li da je potrebno. Ili ponovno Marka Livaju koji ove sezone u 30 nastupa ima 11 golova i šest asistencija u dresu grčkog AEK-a. Hoće li staviti Petkovića na listu za okupljanje, ni jučer nije rekao. Kako je odabrao svoje igrače i budu li sva 23 zdrava i spremna za nastup, u biti, nema potrebe da bilo koga dodaje. Druga je stvar ako smatra da netko zbog igara zavređuje da ga se naknadno uvrsti, odnosno da može pomoći reprezentaciji.

Okupljanje je u ponedjeljak 18. ožujka. Dotada je još puno utakmica i gotovo svakodnevno stožer će pratiti kako igraju i jesu li zdravi igrači na koje se oslanjaju. Trenutačno imamo listu 23...

PRVA OZLJEDA

Dogodilo se iz čistog mira, noga je samo propala, bez duela. Možda je kriv i loš teren, možda bi se dogodilo i da je bio idealan. Kako je stao, tako je otišao križni ligament koljena desne noge.

FLORENCE, ITALY - SEPTEMBER 22: Marko Pjaca of ACF Fiorentina reacts during the Serie A match between ACF Fiorentina and SPAL at Stadio Artemio Franchi on September 22, 2018 in Florence, Italy.  (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)
Gabriele Maltinti/Getty Images

DRUGA OZLJEDA

U petak na treningu Fiorentine, u duelu, osjetio je bol. Napustio je stadion s velikom dvojbom, da bi u subotu magnetska rezonanca pokazala da su točne najgore slutnje, da je opet u pitanju križni ligament, sada lijevog koljena.

Linker
24. travanj 2024 14:18