CROPIX, Getty Images, sn ilustracija
NAKON OZLJEDE MARKA PJACE

SADA JE I SLUŽBENO! IZBORNIK ZLATKO DALIĆ DONIO VELIKU ODLUKU Vatreni od danas imaju novog člana, sjajni Dinamov strijelac novi je napadač Hrvatske!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. ožujak 2019. 16:45

Nakon teške ozljede Marka Pjace, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić odlučio je pozvati napadača Dinama Brunu Petkovića za predstojeće utakmice Europskih kvalifikacija protiv Azerbajdžana i Mađarske, javlja službeni portal HNS-a.

Petković je bio među četvoricom igrača s pretpozivima za utakmice s Azerbajdžanom i Mađarskom, a nakon što je zbog ozljede Pjace ostao bez jednog od rješenja na napadačkim pozicijama, izbornik Dalić odlučio je aktivirati pretpoziv i po prvi puta priključiti Petkovića u redove hrvatske A reprezentacije.

24-godišnji napadač istaknuo se odličnim igrama u dresu Dinama ove sezone, a prošloga tjedna postigao je pobjednički pogodak u dvoboju osmine finala Europske lige protiv Benfice.

Petković ima jedan nastup za hrvatsku U-21 reprezentaciju - 2013. nastupio je u kvalifikacijskoj utakmici protiv Lihtenštajna te je pritom postigao i svoj prvi gol u hrvatskom dresu.

"Iznimno sam sretan što sam dobio poziv izbornika Dalića. Oduvijek sam govorio kako mi je reprezentacija jedan od najvećih sportskih ciljeva u karijeri i da ću napraviti sve što mogu da jednoga dana dobijem priliku u tom društvu. Nadam se da ću ispuniti očekivanja izbornika, navijača, ali i samoga sebe. Veselim se okupljanju Vatrenih, Iako sam se nadao pozivu, nisam htio da on stigne zbog ozljede Marka Pjace kojeg ovim putem puno pozdravljam s nadom da će se što prije oporaviti", prva je reakcija Brune Petkovića nakon poziva u momčad svjetskih viceprvaka.

Podsjetimo, izbornik Zlatko Dalić je uoči prve utakmice Dinama i Benfice najavio kako će Petkovića gledati u okršajima s portugalskim velikanom i onda donijeti odluku o pozivu. Nakon objave vijesti o ozljedi Marka Pjace, više nije imalo smisla čekati.

Linker
02. svibanj 2024 18:55