Foto: Damir Krajač / CROPIX
REAKCIJE IGRAČA

'OVO JE NEDOPUSTIVO!' EVO KAKO JE LUKA MODRIĆ DOŽIVIO NAJLOŠIJU REAKCIJU HRVATSKE OBRANE: 'Jedan igrač nama prođe kroz trojicu, četvoricu!'

Iako je na svoj 34. rođendan zabio Azerbajdžanu Luka Modrić neće po dobrome pamtiti okršaj iz Bakua (1:1). Uostalom, kao ni ostali hrvatski reprezentativci...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. rujan 2019. 00:07

Kapetan Luka Modrić nakon utakmice jasno je rekao:

- Nažalost nismo uspjeli osvojiti ta tri boda koja smo priželjkivali. Dosta smo dobro ušli u utakmicu, prvih 20-25 minuta igrali smo jako dobro, zabili pogodak, a mogli još dva-tri. Nakon stoga smo se možda i malo nesvjesno opustili i dozvolili Azerbajdžanu da nam stvara šanse i polušanse. Uspjeli su na kraju izjednačiti. Izgleda da ne možemo jednostavno, da si volimo zakomplicirati stvari, ali što je tu je. Četiri smo boda osvojili iz dvije utakmice, ostaju nam još tri, vjerujem da ćemo se na kraju kvalificirati na Euro.

Razgovarali ste puno o pristupu, ali ovdje se dogodila crna rupa nakon petnaestak minuta… Što se točno dogodilo?

- Teško mi je reći. Stvarno smo dosta dobro ušli i mogli riješiti utakmicu. Nažalost nismo iz nekog razloga. Je li to pretjerana opuštenost jer smo vidjeli da smo stvarno dominantni? Dozvolili smo im da nam stvore polušanse i šanse. Što je utakmica odmicala sve su više rasli i iz jedne akcije koja nije mirisala na ništa, jedan igrač nam je prošao kroz tri-četiri igrača što je nedopustivo i zabio nam gol. Na kraju nismo imali više snage da im se približimo i pokušamo dati pogodak za pobjedu. Tako je kako je, idemo se okrenuti idućim utakmicama, imamo i dalje sve u svojim rukama.

Koliko je bilo razočaranja u svlačionici?

- Naravno da je razočaranje jer smo očekivali da ćemo pobijediti. Pogotovo kad uđeš dobro u utakmicu i stvoriš toliko šansi. Sve je i dalje otvoreno. Dvije utakmice kući i jedna vani bi će nam dovoljne da se plasiramo na Euro. Izgleda da ne volimo sve završiti jednostavno tako da ćemo morati i dalje u borbu…

Pobjeda nad Mađarima tako je postala imperativ.

- Definitivno očekujem dobru atmosferu i veliku podršku. Nismo dugo igrali na Poljudu. Vjerujem u našu pobjedu, naravno da su svi bodovi sad pri kraju jako bitni. Potom ćemo vidjeti dalje kakva je situacija u grupi.

Dejan Lovren slično je komentirao:

- Dobro smo igrali dvadesetak minuta, a potom kao da smo malo i olako shvatili protivnika. Osvojili smo četiri boda iz dvije utakmice, to bismo prihvatili prije ove akcije, ali jasno da nismo zadovoljni što nakon Slovačke nismo svladali i Azerbajdžan.

Nikola Vlašić je rekao:

- Imali smo sjajnih šansi, nismo ih zabili, golman se razbranio, oni su potom igrali slobodnije, a mi upali u sivilo iz kojeg se teško izvući. Na kraju su nam zabili sjajan gol.

Sa deset bodova ipak nije ništa dramatično.

- Znate kako mi samo sebi zakompliciramo stvari. I prijašnja generacija je ovdje gubila bodove. Domaćini su dobili krila, imali su i dva gola koja im nisu priznata. Razočarani smo, ali sve je u naši rukama.

Golman vam je „skinuo“ nekoliko udaraca.

- Je, iz moje perspektive jedan je šut išao u rašlje, a on ga je uhvatio, skoro bih rekao zubima. Uvijek je bio na pravom mjestu. Ali samo smo sebe doveli do toga. Nešto što je trebala biti laka utakmica pretovorili smo u ovo. Veselim se Splitu, ali moram se u međuvremenu fokusirati na obveze u klubu.

Kao da vas je nešto odsjeklo?

- Da imam odgovor na to pitanje vjerojatno bih ja bio izbornik. Izbornik nam je govorio da trebamo biti koncentrirani, da moramo paziti.

Linker
26. travanj 2024 05:51