REUTERS
UPALILO JE

POTEZ IZBORNIKA KOJI JE IZNENADIO MNOGE Ovo je razlog zbog kojeg je jedan od najvećih Dalićevih junaka ispao iz početne postave u Grčkoj

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. studeni 2017. 09:54

U subotu navečer Zlatko Dalić bio je siguran da će u prvih 11 igrati Mario Mandžukić, kazao nam je:

- Treba nam netko svjež i s defenzivnim skokom.

No, tada nije dao odgovor na pitanje hoće li dobiti poziciju na račun Nikole Kalinića ili Andreja Kramarića.

- Nisam još definirao - rekao je.

U nedjelju je priopćio da igra Kalinić, a Kramarić čeka šansu s klupe.

Kalinić je bio igrač utakmice s Grčkom u Zagrebu, on i Luka Modrić ostavili su najbolji dojam, prvi gol je iznudio, zabio je Modrić s bijele točke, drugi zabio. Naravno da mu je to bio jak argument, ali izvrstan je imao i Andrej Kramarić. Odradio je dvije prve Dalićeve utakmice jako dobro, s dva pogotka riješio super važan susret u Kijevu i potom dao treći gol u Zagrebu s Grcima. Ispraćen je ovacijama stadiona.

Težak je to bio izbor za Dalića, koji osim te nije radio druge promjene. Za pretpostaviti je da je glavni razlog bila odluka da Mandžukić više pridonese defenzivi, a da Kalinić kao sidraš primi loptu i ako treba pričeka s njom da se razvije napadačka akcija. Iako, treba naglasiti, Kramarić je dao golem doprinos da se Hrvatska nađe u vrlo dobroj poziciji uoči pirejske utakmice. I koliko smo čuli, nije bio sretan što završni ogled kvalifikacija nije igrao u prvoj postavi. No, navikao je da bude spreman dati svoj doprinos kad god ga ekipa zatreba.

Tijekom kvalifikacija Kalinić je bio strijelac protiv Ukrajine u Zagrebu te Grčke, a prije toga pogodio je i mrežu Kosova u Skadru, dok je Kramarić dao dva gola Ukrajini i jedan Grčkoj. Hrvatska na mnogim pozicijama ima jaku konkurenciju te je jasno da netko tko računa da bi trebao igrati uvijek mora ostati na klupi.

Dakako, Kramarić može djelovati i na boku, dok je Kalinić prije svega centarfor, ali Mandžukić je taj koji igra na raznim pozicijama u špici i zato su s njim moguće brojne kombinacije. Nekad je u državnom dresu djelovao isključivo kao centarfor, ali to se u međuvremenu promijenilo, ponajviše zbog njegovih iskustava u Juventusu.

Linker
23. travanj 2024 04:44