Andrej Kramarić
 Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
VATRENA 'DEVETKA'

'PREGRMJET ĆU OVO I VRATITI SE JAČI NEGO PRIJE' Riječi Andreja Kramarića sigurno će glasno odjeknuti u njegovom klubu i reprezentaciji

ANDREJ KRAMARIĆ Reprezentativna devetka, umjesto da je s Vatrenima, trenutačno se oporavlja od operacije koljena
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 07. rujan 2019. 17:34

Andrej Kramarić zadnju je utakmicu odigrao 11. lipnja ove godine protiv Tunisa u Varaždinu. Nakon toga je otišao na odmor i otad je zbog opetovanih bolova u koljenu propustio cijele pripreme Hoffenheima, a kako konzervativnim metodama bol nije nestala, Kramarić je 27. kolovoza podvrgnut artroskopiji desnog koljena.

- Nadam se da je to kraj kalvariji. Sedam tjedana nisam trenirao, trebat će mi dosta vremena da se vratim na pravi način. U idealnom slučaju to će biti za mjesec dana. Propustit ću šest-sedam utakmica Hoffenheima i reprezentaciju ću gledati na televiziji - rekao je dan nakon operacije i izlaska iz bolnice objasnivši da nije bilo drugog rješenja osim operacije.

- Tako je, drugog nije bilo. Nije to bila laka odluka, trebalo je proći dosta toga, probao sam razne metode. Naravno, da sam ranije otišao pod nož, ne bih izgubio tako mnogo vremena, ali što je tu je. Najvažnije je da to bude kraj, da se bolovi više ne javljaju kad krenem u puni ritam treninga.

Osim što nedostaje reprezentaciji, i u klubu jedva čekaju njegov povratak. Od dolaska u Hoffenheim odigrao je čak 113 od mogućih 119 bundesligaških utakmica u tom razdoblju, dvije je ostao na klupi, jednu je propustio zbog crvenog kartona, a tri zbog sitnih ozljeda. Ovo mu je najduža stanka od zime 2016., kada je stigao iz Leicestera.

- Osjećam se dobro i uvjeren sam da će uskoro biti sve u redu. Sve ću znati nakon što mi liječnik dozvoli da treniram punom snagom - rekao je za Kicker hrvatski napadač.

STUTTGART, GERMANY - MARCH 16: Andrej Kramaric of 1899 Hoffenheim celebrates after scoring his team's first goal during the Bundesliga match between VfB Stuttgart and TSG 1899 Hoffenheim at Mercedes-Benz Arena on March 16, 2019 in Stuttgart, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Grimm/Bongarts/Getty Images

Trenutačno radi smanjenim kapacitetom, bol još ponekad osjeti, ali sve je to još posljedica operacije.

- Naravno da mi nedostaje teren, nisam navikao biti ozlijeđen, ali takav je ponekad nogomet. No pregrmjet ću ovo, nije to neka strašna ozljeda, vratit ću se jači nego prije - optimist je Kramarić.

Sigurno da će ove riječi jako odjeknuti u njegovu klubu, uostalom, Kramarić je najbolji strijelac Hoffenheima u povijesti, protekle sezone prestigao je Salihovića, ukupno je za klub iz Sinsheima zabio 50 pogodaka u Bundesligi, u svim natjecanjima 58. Velike su se promjene zbile u Hoffenheimu tijekom ljeta, klupu je napustio Julian Nagelsmann otišavši u RB Leipzig, novi je trener Alfred Schreuder, a otišli su i Joelinton, Demirbay, Schulz, Amiri, Grifo, Szalai, većinom ofenzivci, pa je stoga jasno da novi trener jedva čeka povratak najboljeg i najskupljeg igrača momčadi.

- Ne mogu puno reći o novoj momčadi jer još nisam trenirao s njima, no s novim se trenerom stalno čujem, puno razgovaramo. Znam da i on jedva čeka moj povratak - zaključio je Kramarić.

A kako stvari sada stoje, Kramarića bismo mogli gledati na travnjaku nakon sljedeće reprezentativne stanke, u listopadu, jer mora odraditi kompletne pripreme da bi došao na potrebnu fizičku razinu...

Linker
26. travanj 2024 18:52