CROPIX
ŽELJA IZBORNIKA

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKULARNI ŽDRIJEB SP-A, DALIĆ SE OTVORIO I OTKRIO IDEALNOG SUPARNIKA 'Neka nas gleda više od dvije milijarde ljudi'

HRVATSKA DELEGACIJA Odlično raspoloženje izbornika i pratnje uoči današnjeg ždrijeba skupina za SP u Rusiji koji je na rasporedu u 16h.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. prosinac 2017. 09:05

Posjetio sam jučer hrvatsku delegaciju u hotelu Crown Plaza. Izbornik Zlatko Dalić kazao nam je prvi dan po dolasku u Moskvu da nema baš nikakvih želja kad se radi o protivnicima koji bi Vatrene mogli zadesiti u današnjem ždrijebu. Jučer je ostao na istom, stalno je ponavljao; ‘samo da smo mi pravi, onda nije bitno tko će izaći iz pota’. Ipak, malo po malo, uz razgovor i kavu, na kraju se otvorio.

- Ne, zaista ostajem kod toga da nemam posebnih želja prije današnjeg ždrijeba. Ipak, kad bih nešto mogao poželjeti, onda bi to bilo da iz prve jakosne skupine dobijemo - Rusiju! Idealno bi bilo da izvučemo Ruse i da onda s njima igramo otvarajuću utakmicu Svjetskog prvenstva. Kao što smo s Brazilom igrali 2014. godine. Tada je Hrvatsku na otvaranju diljem svijeta gledalo po informacijama koje smo dobivali preko 2 milijarde ljudi! Želio bih da se to ponovi u Rusiji, da nas opet gleda toliko, ako ne i više ljudi. Da, to bi bilo fantastično - kazao nam je Dalić.

Ponavlja izbornik da je cilj Vatrenih proći u drugi krug.

- Minimalni cilj je osvojiti četiri boda. To bi uz povoljan rasplet moglo biti dovoljno za drugi krug. Naravno, da se krivo ne shvati, tu govorim o minimalisitčkom cilju.

ZAGREB, CROATIA - NOVEMBER 09: Head coach Zlatko Dalic of Croatia reacts during the FIFA 2018 World Cup Qualifier Play-Off: First Leg between Croatia and Greece at Stadion Maksimir on November 9, 2017 in Zagreb, Croatia (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Srdjan Stevanovic/Getty Images / Getty Images
Zlatko Dalić

A kako dišu ostali iz hrvatske delegacije?

- Slažem se s izbornikom. Neka nam u skupini dođe - Rusija. To bi bilo dosta za prolaz. Ako ne dođe Rusija? Ne, kao drugu moguću reprezentaciju iz Europe ne bih želio Srbiju - kaže Ante Vučemilović, dopredsjednik HNS-a.

Drugi dopredsjednik Ante Kulušić, veli ovako.

- Želim samo zdravlja i sreće hrvatskom narodu. Ma, bilo tko da dođe u ždrijebu, Hrvatska će odigrati najbolje što može.

Direktor Saveza Damir Vrbanović kaže ovako:

- Imam samo jednu želju, istu kao izbornik Dalić. Dakle, da dobijemo Rusiju, te da još s njima otvorimo Svjetsko prvenstvo. Nikoga se ne bojimo, posve mi je svejedno koga ćemo dobiti u ždrijebu, jer smo jaki i kvalitetni. Hrvatska u Rusiji može polučiti sjajan rezultat.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Miroslav Marković, šef sigurnosti veli.

- Ja gledam po pitanju sigurnosti... Zato ne bih volio Srbiju. Kad su u pitanju ostali, neka dođe tko kod hoće...

‘Šef od ulaznica Nikša Martinac razmišlja na ovaj način.

- Ja bih htio Rusiju i - bilo koga drugog.

Glasnovornik HNS-a Tomislav Pacak veli.

- S aerodroma sam se vozio s delegacijom Islanda, želim njih, a iz čevrte skupine Saudijsku Arabiju. Bilo bi naravno sjajno da dobijemo iz prve skupine Rusiju, a najbolje da s njima i otvorimo prvenstvo.

Davora Šukera, dok smo mi bili s hrvatskom delegacijom još nije bilo u hotelu. On je jučer bio s predsjednikom UEFA-e Aleksandrom Čeferinom u posjetu nogometnom savezu BIH. Stogao je tek navečer u Moskvu, taman na bal...

Linker
27. travanj 2024 02:01