REUTERS/Valentyn Ogirenko
MALI NOVINARSKI RAZGOVORI

OSTALI SU U ČUDU KADA SU SAZNALI INFORMACIJU IZ HRVATSKE I REAKCIJU IZBORNIKA VATRENIH 'Nije mi baš jasno...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. prosinac 2017. 11:50

Veliki broj novinara akreditirao se za današnji ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo. Akreditacijski centar blizu je Kremlja, sve ide kao “po špagi”. Ako je zaključivati po onome što se može zapaziti, predstojeći Mundijal u Rusiji bit će sasvim sigurno uzorno organiziran.

Za jučerašnjeg posjeta akreditacijskom centru, doduše, nismo sreli mnogo novinara, što je sasvim logično, ljudi dođu po akreditacije, pa odu svojim poslovima. Ipak, u hotelu Crown Plaza, gdje je smještena hrvatska delegacija, bilo je nekoliko televizija, pa se moglo malo popričati s kolegama.

Bilo je i nekih poznatih, koje smo imali prilike upoznati kad je Hrvatska recimo, igrala s - Islandom. Jedan je Jon Einarsson, kolega koji kaže:

- Bili smo ispred Hrvatske u skupini, ali mislim da ne bismo željeli dobiti vašu reprezentaciju. Doduše, to ne znam, nitko mi nije kazao, ali pretpostavljam - kazao je Jon.

MOSCOW, RUSSIA - NOVEMBER 30:  (L-R) Cafu, Laurent Blanc, Nikita Simonyan, Gordon Banks, Fabio Cannavaro, Diego Forlan and Carles Puyol pose with the Super Fans from the host cities after the rehearsal for the 2018 FIFA World Cup Draw at the Kremlin on November 30, 2017 in Moscow, Russia. (Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images)
Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Ruski kolega Sergej, koji radi za jednu TV, bio je poprilično iznenađen kad je dobio informaciju da hrvatski izbornik i ostali iz delegacije žele biti u skupini s Rusijom.

- Dobro, jasno mi je da svaka reprezentacija želi igrati na otvorenju s našom vrstom. Prvu utakmicu, onu otvarajuću gleda cijeli svijet. Međutim, nije mi baš jasno da netko misli da će nas samo tako pobijediti. Možda netko misli da Rusija neće biti dovoljno kvalitetna, ali vjerujte, mi se spremamo svakako proći u drugi krug. Domaćini smo, jesmo pod svojevrsnim pritiskom, ali to nam daje posebni motivaciju. No dobro, ako baš želite...

Linker
01. svibanj 2024 16:02