CROPIX
PRVI NA SVIJETU

TO JOŠ NITKO NIJE NAPRAVIO Hrvatski reprezentativci nakon Mađarske pokrenuli dosad neviđenu humanitarnu akciju, pogledajte kako možete sudjelovati

TO JOŠ NITKO NIKAD NIJE NAPRAVIO Hrvatski reprezentativci nakon pobjede na Mađarskom pokrenuli dosad neviđenu humanitarnu akciju, pogledajte kako možete sudjelovati
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. listopad 2019. 00:11

Hrvatska nogometna reprezentacija prva na svijetu je sve nošene dresove s jedne natjecateljske utakmice dala na online aukciju u humanitarne svrhe!

Nakon utakmice protiv Mađarske na Poljudu i sjajne pobjede, Modrić, Petković, Livaković, Rakitić, Perišić, Lovren, Brekalo, Vlašić, Vida i svi drugi članovi momčadi svjetskih doprvaka dali su dresove koje su nosili na utakmici za aukciju od koje će prihodi ići u Zakladu Vatreno srce. Tu Zakladu osnovali su i vode i hrvatski reprezentativci i izbornici. Već niz godina, Vatreni putem Zaklade pomažu djeci i mladima, pa su tako prošle godine donirali značajna sredstva Klinici za dječje bolesti te akciji Korak u život.

- Ponosan sam što kao reprezentacija već godinama pomažemo potrebitoj djeci kroz Zakladu Vatreno srce. Mislim da smo prema najmlađima svi najosjetljiviji i da upravo djeca najviše trebaju našu pomoć, pa je i ovogodišnja akcija usmjerena prema njima. Puno mališana igra puno važnije životne ‘utakmice’ nego smo mi igrali na Svjetskom prvenstvu te je naša uloga pomoći im u tome koliko god možemo. Siguran sam da će naši navijači prepoznati vrijednost i važnost ove akcije te ih pozivam da nam se priključe - kazao je prošle godine nakon završetka SP-a Luka Modrić.

Svi dresovi koji su nošeni na utakmici bit će dostupni za ponude na online aukciji na internetskoj stranici www.matchwornshirt.com. Aukcija je krenula početkom poljudske utakmice, a završit će nakon četiri dana. Svi dresovi započeli su s cijenom od 89 eura, s uključenim troškom dostave bilo gdje na svijetu.

Svaki dres imat će oznaku utakmice Hrvatska - Mađarska te će biti potpisan od strane reprezentativca koji ga je nosio. U subotu u nešto prije 12 sati mogli smo vidjeti kako teče aukcija. Zasad najveću ponudu ima nošeni dres kapetana Luke Modrića. Najveća ponuda za njegov dres trenutačno iznosi 4100 eura. Na drugom mjestu je dres Ivana Rakitića s 2500 eura, treći je Lovrenov s 1500 eura, pa Rebićev s 1420 eura...

Naravno, s obzirom da je aukcija u tijeku, za očekivati jest da će ponude rasti, a obično se one najviše daju posljednjeg dana aukcije. Tada nastupaju oni ljubitelji dresova Vatrenih koji su pogledali sve dosadašnje, te kreću s najvišim mogućim ponudama. Sigurni smo da će Zaklada Vatreno srce ovom aukcijom skupiti znatna sredstva.

Linker
26. travanj 2024 11:29