Michael Regan/Getty Images
SVE JE STALO NAKON DINAMA

TO SE NA RUJEVICI BAŠ NIKAD NIJE DOGODILO! Glavna i odgovorna najavila kakav će teren dočekati Vatrene u najvažnijoj utakmici

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 14. studeni 2019. 13:31

Vijesti o poplavama i velikoj količini oborina preplavile su medijski prostor, jugo i kiša posljednjih dana stvaraju nemale probleme, pa je stoga i razložno pitanje u kakvom će stanju biti rujevički travnjak za subotnji sraz sa Slovačkom?

Iz riječkog prvoligaša poručuju - nema nikakvih problema.

Bez jake kiše

- Vrijeme je promjenjivo, oborine nisu stalne pa drenaža uspije popiti svu kišu i nema lokvi na travnjaku. Uz to prognoza za subotu je povoljna, ne bi trebalo biti jake kiše, pa vjerujem da će uvjeti za igru biti odlični - kaže magistra hortikulture Barbara Zanelli, voditeljica Odjela održavanja travnatih površina u trening-kampu HNK Rijeka.

Rijeka, 131119.
Stadion Rujevica, pomocno igraliste.
Trening nogometne reprezentacije uoci utakmice protiv Slovacke.
Na fotografiji: Ivica Olic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

- Otkad je Rujevica otvorena, nikad nije bilo situacije da je stanje travnjaka zbog kiše bilo takvo da se utakmica ne bi mogla odigrati. I prošli tjedan je palo kiše, ali travnjak je sve to popio, a sjećamo se i nekih ranijih primjera kada su se utakmice odigravale bez ikakvih problema.

Bili smo prisutni kada je Damir Mišković, dok je Rujevica još bila u obrisima, izvođačima radova naredio da naprave sve kako se ne bi događale situacije kao na Kantridi kada je za ovakvog vremena cijeli travnjak bio pod vodom.

Modrićeve pohvale

- Kada se radila drenaža, vodilo se računa o tome da bude pravilna, da se radi u različitim slojevima... Postavljene su drenažne cijevi, odvod vode je u redu i nemamo problema. Uz to propusnost tla je dobra tako se vodilo računa o svim tim detaljima.

Zanelli i njezin tim posljednjih su (tje)dana intenzivno radili da hrvatsku reprezentaciju dočekaju idealni uvjeti za trening. Na vrijeme ne mogu utjecati, ali bez obzira na kišu travnjaci koje koriste Dalićevi izabranici u odličnom su stanju.

- Nakon utakmice Rijeke i Dinama glavni travnjak se čuva, na njemu nema nikakvih aktivnosti, a reprezentacija trenira na jednom od pomoćnih terena koji je podlogom i dimenzijama istovjetan glavnom. Sjećam se da je prošle godine Luka Modrić pohvalio teren, nadam se da će i sada biti zadovoljan. Moj tim i ja ulažemo puno truda da bi sve koji igraju na Rujevici dočekali najbolji mogući uvjeti - zaključila je Barbara Zanelli.

Linker
27. travanj 2024 01:57