Matija Djanjesic / CROPIX
IZMJENE PRED KLJUČNE OGLEDE

TROJICA NOVIH NAĆI ĆE SE NA DALIĆEVOM POPISU ZA ŠPANJOLSKU I ENGLESKU Otpada jedan, a možda čak i dvojica napadača! Evo kako bi mogao izgledati popis

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. studeni 2018. 09:08

Izbornik Zlatko Dalić od prošlog je tjedna boravio u posjetu Hrvatima u Kanadi. Bio je u Mississaugi, pa u Hrvatskom centru Norval u Torontu, gost uglednih Hrvata u toj zemlji… Razveselio je svojim dolaskom sve naše ljude, pogotovo djecu.

Po povratku u Hrvatsku Dalić će ubrzo morati UEFA-i poslati popis igrača na koje računa za utakmice sa Španjolskom i Engleskom 15. i 18. studenoga. Prema najavama iz HNS-a javnosti bi ga mogao otkriti u petak, što još nije potvrđeno.

Dalić ima svoj reprezentativni sastav i u načelu zna se na koji kadar računa, posebno se oslanja na igrače s kojima je osvojio rusku broncu, a nakon što su izborili plasman na Euru U-21 ovom prilikom pozvat će i trojicu iz mlade vrste Josipa Brekala, Nikolu Vlašića i Duju Ćaleta-Cara. Borna Sosa bio bi četvrti, i njega je planirao staviti na listu, no uplela se viša sila, pričekat će drugu priliku jer ima problema s ozljedom.

Pula, 121018.
Stadion Aldo Drosina. 
Kvalifikacijska utakmica a mlade igrace U21 izmedju Hrvatske i Grcke za Europsko prvenstvo u Italiji. 
Na fotografiji: Josip Brekalo.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Halilović mora igrati

Nisu to jedini mladi na izbornikovom radaru, zanimljivi su mu za budućnost u defenzivi i Benković, i Pongračić, i Katić. Također i Alen Halilović, no on prvo mora početi igrati u Milanu, ili nekom drugom klubu, da bi se mogao nadati povratku u A reprezentaciju. Bez minutaže to neće ići… Dalić je više puta isticao da starijem, etabliranom igraču može progledati kroz prste ako nema najbolji status u klubu, onima koji se tek moraju nametnuti ne.

Milan Badelj ozlijedio se u ponedjeljak navečer na utakmici Lazija, obnovio je problem s bedrenim mišićem, ali iako možda neće biti spreman dobit će poziv izbornika i stići će na okupljanje kao jedan od strosjeditelja. Vratar Lovre Kalinić baš se oporavio, branio je u utorak navečer protiv Mouscrona. On je izostao i s nastupa Vatrenih protiv Engleza na Rujevici, kad je izašao iz igre na utakmici Genta zbog problema s tetivom. Iako Karlo Letica nije u formi, vratarski trojac su Kalinić, Livaković i Letica.

Zagreb 081018.
Stadion Maksimir.
Trening Hrvatske nogometne reprezentacije.
Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Na prošlomjesečnom popisu Dalić je imao 26 igrača. Sad mu ulaze trojica novih, pa je jasno da za nekoga neće biti pozivnice. Sigurni su u obrani: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović i Duje Ćaleta-Car, u vezi Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović i pretpostavljamo Filip Bradarić, koji vrlo dobro igra u Caglijariju, te u napadu Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Marko Pjaca, Josip Brekalo i Nikola Vlašić, koji će ući u konkurenciju veznjaka i krila.

Koga će još objaviti Dalić, a tko je otpao? U obrani je zbog ozljede otpao Borna Barišić, a to znači da će njegovo mjesto nadopuniti Antonio Milić. Od veznjaka i Marko Rog i Mario Pašalić su rubni, iskustvo ući da ih u pravilu Dalić stavlja na popis, u napadu Duje Čop ne igra zbog ozljede, a što se tiče Ivana Santinija i Marka Livaje zacijelo otpada jedan, možda obojica. Bude li Dalić uzeo 23, za njih, kao i za jednog veznjaka, neće biti mjesta. Opredijeli li se za 25, mogao bi jedan upasti. Veće šanse ima Livaja jer Santini i Anderlecht se muče, iako je Santini zabio gol Eupenu, doduše utješan u porazu. Livaja je dao dva pogotka u zadnja dva ligaška nastupa. Kako god bilo u ovoj akciji tko ne dobije poziv svakako će dobiti predpoziv.

Karlo Bartolec će biti i dalje praćen, ali uz Vrsaljka i Jedvaja ispada trećim desnim bekom, a dvojica su dovoljna.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 07:19