CROPIX
ZABIO I 'MALI MESSI'

VEĆ DUGO MALI VATRENI NISU OVAKO HARALI Upisali sve pobjede uz gol-razliku 11:1: 'A nedostajala su nam četiri igrača iz udarne postave'

HRVATSKA U-19 Milinovi izabranici trijumfalno završili kvalifikacijski turnir u Crnoj Gori
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. studeni 2016. 20:08

CRNA GORA - HRVATSKA 1:2

BUDVA Stadion pod Malim brdom. Gledatelja 200. Sudac: Stefanski (Poljska). Pomoćnici: Golis (Poljska) i Donaldson (Sjeverna Irska)

STRIJELCI: 0:1 - Špikić (4), 0:2 - Halilović (45), 1:2 - Krnić (85)

CRNA GORA: Carević - Malešević (od 68. Krnić), Banović, Drešković, Bigović - Marković, Vukotić - Miličković, Burzanović (od 78. Kordić), Hadžiosmanović (od 86. Djedović) - Račić. IZBORNIK: Aleksandar Miljenović.

HRVATSKA: Nevistić (od 30. Šemper) - Hudećek, Erlić, Kalaica, Soldo - Oluić, Stanić, Halilović (od 68. Lovren), Špikić - Vizinger (od 43. Kulenović), Majić. IZBORNIK: Ferdo Milin.

-------------------------------------------------------------

Hrvatska U-19 reprezentacija trijumfalno je završila kvalifikacijski turnir u Crnoj Gori pobjedom nad domaćinima. Tako su izabranici Ferde Milina osvojili prvo mjesto u skupini i pokazali još jednom svoj talent uz gol-razliku 11:1!

Nakon pobjede nad Farskim Otocima i Ciprom, naši dečki su eto, trijumfirali i treći put, domaćini su na kraju dobro i prošli, jer su mladi Hrvati cijelo vrijeme kontrolirali igru i imali još mnoštvo dobrih prilika za postizanje pogodaka.

Inače, ova utakmica za Milinovu momčad nije imala natjecateljsko značenje, jer su se već prije plasirali u Elitno kolo. Međutim, turnir su željeli završiti pobjedom i na kraju u tome uspjeli. Već na početku utakmice Špikić je pogodio i nagovijestio kako će se stvari dalje razvijati. Do kraja poluvremena povisio je Halilović, a Crnogorci su smanjili u samom smiraju utakmice.

Nakon pobjede nad Crnom Gorom, izbornik Ferdo Milin nam je kazao:

- Zadovoljan sam jako s ovim turnirom i momcima koji su odigrali jako dobro. I u ovoj posljednjoj utakmici žarko su željeli pobjedu, to su na kraju i ostvarili. Igrali smo bez četvorice igrača iz inače udarnog sastava, Brekala, Mora, Gjire i Majera, a kasnije je ušao i Lovren. Mijenjali smo i sustav, na kraju mogu samo čestitati svojim momcima. Sad čekamo ždrijeb Elitnog kola.

Ždrijeb za Elitno kolo je 13. prosinca, a taj završni turnir na kojem će Hrvatska probati izboriti Euro u Gruziji održat će se krajem ožujka sljedeće godine. Saznali smo jučer da će se HNS kandidirati za domaćina Elitnog kola.

Linker
26. travanj 2024 13:03