Twitter
SENZACIJA NA OTOKU

IMAMO NOVOG IGRAČA U NAJBOLJOJ LIGI SVIJETA On bi mogao postati budućnost Vatrenih: 'Zbog majke se osjeća Hrvatom i želi igrati samo za Hrvatsku!'

FERDO MILIN Izbornik U-19 reprezentacije otkriva tko je dečko koji je potpisao za engleski Crystal Palace
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. ožujak 2017. 12:15

Nikola Tavares (18) potpisao je profesionalni ugovor s Crystal Palaceom. I ne bi ta vijest previše zanimljiva da u informaciji koju su poslali engleski mediji ne stoji dodatak da je Tavares hrvatski U-18 reprezentativac.

Malo tko je to znao, u moru vijesti i utakmica, prijateljskih turnira koje igraju mlađe hrvatske selekcije, neprimjetno je prošla crtica da je momak nedavno debitirao za Hrvatsku. I da, znači, imamo stopera u Premiershipu.

- Njegov agent kontaktirao me prije određenog vremena i rekao mi da bi Tavares igrao za Hrvatsku. Nisam mogao samo tako odlučiti, tražio sam da mi pošalje snimke i DVD-e i kad sam vidio kako igra, pozvao sam ga dvije prijateljske utakmice protiv Katara na turniru u Portugalu. Odigrao je dobro, ja sam zadovoljan njime. Kad krene novi ciklus, budem li ja izbornik, zvat ću ga - priča nam U-19 izbornik Ferdo Milin koji je tako, na neki način, otkrio Tavaresa.

Imao je Tavares ponudu Portugala, kao i JAR-a, da zaigra za njihove selekcije, ali, eto, dečko je odabrao Hrvatsku i za nju debitirao - u Portugalu.

- To je generacija igrača rođena 1999., a stoperi bi nam mogli biti Nikola Tavares i Jozo Stanić, momak koji igra u Augsburgu. I on je mogao igrati za Njemačku, ali je izabrao kockasti dres. Igrača ima dobrih svuda, pratimo ih, ‘kopamo’, a kako će se oni razvijati vidjet ćemo. Kažem, Tavares, ono što je pokazao u toj utakmici, mogao bi biti pojačanje za našu U-19 reprezentaciju u novom ciklusu.

No, koja je zapravo priča dečka, kojemu je otac Portugalac, majka Hrvatica, a rođen je u JAR-u da izabere baš Hrvatsku?


- Ja sam ga isto pitao, mislio sam da su razlozi isključivo profesionalni, da momak misli da će se kroz Hrvatsku lakše probijati, da će lakše doći do minutaže nego u Portugalu. Iako, naravno, ne mora uopće biti lakše. A on mi je rekao da to nije razlog, da se on zbog majke osjeća Hrvatom i da želi igrati samo za Hrvatsku.

Pohvale na njegov račun sipao je i Mark Byrne, tehnički direktor Crystal Palacea:

- Uvijek je bio visok i snažan, još u najmlađim kategorijama. No, osim toga imao i sve ostale predispozicije, sjajnu koordinaciju, mogao bi postati jako dobar igrač. Jako smo uzbuđeni kad gledamo njegov nogometni razvoj, vjerujem da će uskoro igrati i za našu prvu momčad, u Premiershipu ili Championshipu, gdjegod.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
06. svibanj 2024 22:16