Goran Šebelić / Hanza Media
BITKA ZA EURO

VIDEO: JEDNA OD NAJVAŽNIJIH POBJEDA U POVIJESTI REPREZENTACIJE! 'Mini Vatreni' uz dva pogotka srušili Grčku i praktički osigurali Europsko prvenstvo!

Hrvatska U-21 reprezentacija danas je u Puli odigrala možda i najvažniju utakmicu ove generacije. Pobjeda protiv Grčke (2:0) praktički je osigurala direktan plasman na Europsko prvenstvo. Ostala je još samo utakmica protiv San Marina u ponedjeljak. Zadnji put mini Vatreni su bili na Euru 2004. i vrijeme je da se ponovi taj uspjeh.
Piše: HinaObjavljeno: 12. listopad 2018. 12:55

HRVATSKA U-21 - GRČKA U-21 2:0 (Pasalidis 40'/a.g., Brekalo 90'+4')

HRVATSKA U-21: Posavec - Sosa, Benković, Ćaleta-Car, Uremović - Vlašić, Šunjić, Ivanušec - Brekalo, Jakoliš, Halilović

GRČKA U-21: Kotsaris - Saliakas, Pasalidis, Nikolaou, Kiriakopoulos - Galanopoulos, Karachalios - Limnios, Androutsos, Lamprou - Vergos

Nogometna U-21 vrsta Hrvatske pobijedila je u kvalifikacijskoj skupini 1 u Puli Grčku s 2-0 (1-0) i gotovo sigurno osigurala završnicu EURA koji će se sljedeće godine održati u Italiji i San Marinu.

Susret su odlučili autogol Tryantafylosa Pasalidisa, koji je u 40. minuti skrenuo loptu u mrežu nakon udarca Nikola Vlašića, dok je na konačnih 2-0 povećao Josip Brekalo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Grci su od 65. minute igrali bez isključenoga Dimitriosa Nikolaoua. Hrvatska se pobjedom nad dosad neporaženom Grčkom bodovno poravnala s Grčkom (22) na vrhu ljestvice, a kako imaju bolji međusobni omjer prvo mjesto skupine i izravan odlazak na EURO će osigurati ukoliko u ponedjeljak pobijedi u gostima nejaki San Marino. Hrvatska U21 je zadnji puta sudjelovala na završnici EURA daleke 2004. godine u generaciji u kojoj su bili Darijo Srna, Niko Kranjčar i Eduardo.

Već u 5. minuti uslijedila je velika prilika za Grke - udarac Vergosa s pet metara vratar Posavec je čudesno obranio, a u nastavku akcije grčki stoper Pasalidis je udarcem glavom pogodio gredu. U 23. minuti ponovno izglednu priliku ima Vergos, ali Posavec ponovno brani. U 40. minuti ukazao se najbolji igrač Hrvatske Nikola Vlašić, primio je loptu desetak metara od gola, pucao je iz okreta, a lopta je pogodila braniča Tryantafylosa Pasalidisa i prevarila grčkog vratara. U 45. minuti Halilović je sjajno izveo slobodan udarac s 18 metara, a grčki vratar je to jedva obranio, pa se na poluvrijem otišlo s prednošću Hrvatske od 1-0.

Od 65. minute Grci su ostali s desetoricom igrača nakon što je crveni karton zbog prekršaja nad Jakolišem dobio stoper Nikolaou. Hrvatska je igrača više iskoristila tek u 94. minuti kada je Josip Brekalo iskosa snažnim udarcem postigao konačnih 2-0.

HRVATSKA U-21 - GRČKA U-21 2:0 (Pasalidis 40'/a.g., Brekalo 90'+4')

HRVATSKA U-21: Posavec - Sosa, Benković, Ćaleta-Car, Uremović - Vlašić, Šunjić, Ivanušec - Brekalo, Jakoliš, Halilović

GRČKA U-21: Kotsaris - Saliakas, Pasalidis, Nikolaou, Kiriakopoulos - Galanopoulos, Karachalios - Limnios, Androutsos, Lamprou - Vergos

-----------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+4' - Goool! Brekalo je sjajno prošao dvojicu grčkih braniča u njihovom šesnaestercu i zatim lijepo poentirao u suprotni kut pored nemoćnog Kotsarisa!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

88' - Kakva šansa za Hrvatsku! Jakoliš je u jednoj gužvi uputio udarac prema vratima, no od grčke se obrane lopta odbija u korner.

85' - Grci su izveli slobodan udarac s lijeve strane, potpuno su se preselili na polovicu hrvatskih nogometaša, ali naša obrana i dalje djeluje iznimno čvrsto. Treba izdržati još samo pet minuta.

81' - Sosa je sada ubacio s lijeve strane, izgledalo je obećavajuće, ali grčka je obrana uspjela izbiti loptu izvan šesnaesterca.

76' - Prva zamjena u hrvatskoj reprezentaciji. Umjesto kapetana Halilovića u igru ulazi Ivan Fiolić koji je bio najavljen od prve minute.

65' - Drugi žuti karton za Nikolauoa! Hrvatska ima igrača više do kraja utakmice! Nikolaou je već imao žuti karton iz četvrte minute, a sada je nepromišljeno faulirao Jakoliša na centru. Sudac nije dvojio i poslao ga je van terena. Hrvatska je sada u sjajnoj situaciji.

55' - Posavec odlično brani novi pokušaj Grčke! Lamprou je snažno pucao s 15-ak metara, ali golman Hrvatske je spreman i na mjestu.

53' - Nova velika prilika za Hrvatsku! Brekalo pronalazi Halilovića, ovaj odlično puca, no sada se iskazao golman Grčke.

52' - Hrvatska se definitivno digla. Pogodak iz prvog poluvremena je dodatno ohrabrio Gračanove nade, sada se dugo plela mreža oko grčkog šesnaesterca da bi zatim pokušao Šunjić s 20-a metara, ali njegov pokušaj odlazi u blok. Naši se bune, a sudac im izlazi u susret i sudi slobodni udarac zbog igrana rukom. Loptu uzima Vlašić, ali puca ravno u blok.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj poluvremena!

45' - Kakav udarac Halilovića! Pucao je iz slobodnog udarca u same rašlje, ali Kotsaris to odlično brani!

40' - Goool! Sosa dodaje Vlašiću koji odmah puca po golu, lopta na tom putu mijenja smijer od Pasalidisa i vara golmana Grčke!

38' - Bude se 'mini Vatreni'! Sada smo u vrlo kratkom razoblju stvorili nekoliko dobrih prilika. Nakon Brekala, pokušao je i Halilović čiji udarac završava u bloku, a zatim i Ćaleta-Car prijeti glavom no njegov pokušaj odlazi pored gola.

37' - Prvi udarac Hrvatske u okvir gola! Pokušao je Brekalo s ruba šesnaesterca, ali puca ravno u ruke Kotsarisa.

34' - Jakoliš se odlično probio po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac, no grčka obrana izbija loptu u korner. Hrvatska nije iskoristila novi udarac iz kuta i lopta je ponovno kod Grčke.

29' - Prilika za Hrvatsku! Kombinirali su sada Vlašić i Jakoliš u šesnaestercu Grčke, ali nedostajao je pravi završni udarac.

24' - Još jedna velika prilika za Grke. Vratar Posavec je definitivno igrač utakmice u ovim trenucima. Odlično su ponovno kombinirali gosti i čak dvojica njihovih igrača našla su se u šesnaestercu Hrvatske, no pokušaj Vergosa sjajno brani mladi golman Vatrenih.

19' - Konačno dobra akcija Hrvatske. Brekalo je sjajno uposlio Sosu koji ubacuje s lijeve strane, ali Grci izbijaju loptu u korner. Lopta u nastavku dolazi do Halilovića koji puca izvan 16 metara, ali dosta neprecizno. Grci imaju napad...

17' - Grčka ponovno prijeti, ovoga puta iz 'skraćenog kornera' s desne strane, no ubačaj u sredinu šesnaesterca ipak uspijevamo nekako očistiti. Visok je sada pritisak mladih Grka, još jednom pokušavaju preko desne strane, no odličnom reakcijom Benkovića uzimamo loptu i malo smirujemo igru.

9' - Mora se priznati da Grci bolje stoje na terenu. Opasniji su, brže se kreću i lakše prilaze hrvatskom šesnaestercu. Ekipa Nenada Gračana pokušava iz kontri, no sve je to zaustavljeno prije ulaska u opasnu zonu.

4' - Žuti karton za Niklolaoua.

3' - Kakva prilika za Grčku! Hrvatska se sada izvukla. Jedan ubačaj sjeo je savršeno na glavu grčkog igrača, njegov pokušaj odlično brani Posavec, da bi zatim uslijedio novi udarac kojem se ispriječila greda!

1' - Počela je utakmica u Puli!

-----------------------------------------

17.00 - Stigli su sastavi! Nenad Gračan ipak je napravio jedno iznenađenje u prvih 11! Umjesto Fiolića u igru će od prve minute Luka Ivanušec.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 02:46