Goran Sebelic / CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA EURO

IZBORNIK MLADE REPREZENTACIJE POTPUNO ISKREN U ANALIZI VELIKE POBJEDE 'Još uvijek se smirujem, izvukli smo se nakon prvih dvadesetak minuta'

Piše: HinaObjavljeno: 12. listopad 2018. 22:41

Hrvatska U-21 reprezentacija u Puli je na stadionu Aldo Drosina ostvarila povijesnu pobjedu protiv reprezentacije Grčke U-21. Zadnji je put Hrvatska U-21 bila na Europskom prvenstvu 2004., a sada je praktički ponovila taj uspjeh pobjedom protiv Grka.

Ostala je još utakmica protiv San Marina u ponedjeljak, izabranici Nenada Gračana ne bi se smjeli opustiti, no možemo pretpostaviti da su mini Vatreni svoje mjesto na Euru već osigurali.

Utakmica je završila pobjedom hrvatske reprezentacije 2:0. Prvi pogodak je autogol Pasalidisa nakon udarca sjajnog Nikole Vlašića u 41. minuti, a pobjedu je potvrdio Josip Brekalo fenomenalnim golom u sudačkoj nadoknadi.

Izbornik Nenad Gračan bio je prezadovoljan igrom svoje momčadi i ostvarenim rezultatom, ali je i naglasio da sad pogotovo moraju biti oprezni:

"Bila je to teška utakmica, još uvijek se smirujem, znali smo da je Grčka odlična momčad i da će nas namučiti. Izvukli smo se nakon prvih dvadesetak minuta, moram priznati. No, onda su dečki počeli igrati onako kako znaju i zasluženo smo pobijedili."

San Marino je na rasporedu već u ponedjeljak:

"Nećemo podcijeniti San Marino, nećemo unaprijed uknjižiti ta tri boda. Ali dečki su kvalitetno odigrali cijele kvalifikacije i ne bi trebalo biti problema, momci će biti iznimno motivirani.", zaključio je izbornik Gračan.

Nikola Vlašić je novinarima priznao kako je utakmicama doista bila teška odnosno čak i teža od očekivanog, "Uspješno smo se branili na početku, no postigli smo gol kada je bilo najpotrebnije. To nas je podiglo tako da smo dominirali u drugom poluvremenu", kazao je Vlašić, dok je jedan od boljih u redovima hrvatske reprezentacije Alen Halilović ustvrdio kako je ova generacija zaslužila ovaj uspjeh.

"Prava smo klapa i ekipa te vjerujem da je publika u konačnici bila zadovoljna. Bila je to čvrsta i teška utakmica, znali smo što nas čeka, no protiv San Marina nema opuštanja" zaključio je Halilović.

Rezultati by SofaScore

Linker
05. svibanj 2024 20:52