Juanfran
 REUTERS/Eddie Keogh / REUTERS
DESNI BEK U ČUDU

REPREZENTATIVCU ŠPANJOLSKE NIJE JASNO ZAŠTO GA JE HRVAT 'IZBACIO' IZ UDARNE MOMČADI 'Trener mi nije rekao zašto ne igram, ali neću raditi probleme'

ATLETICO Desni branič Juanfran izgubio je mjesto u početnom sastavu, od prosinca je pričuva Šimi Vrsaljku
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 30. siječanj 2018. 16:01

Juanfran Torres, 32-godišnji desni bek Atletico Madrida, ne zna zašto je Šime Vrsaljko dobio njegovo mjesto u momčadi no poručuje kako će se zdravo natjecanje između njih dvojice nastaviti idućih tjedana.

Juanfran je u nedjelju startao u udarnoj postavi protiv Las Palmasa jer 26-godišnji hrvatski bek nije mogao igrati zbog skupljenih žutih kartona. Španjolac je to dobro iskoristio. U 61. minuti je na desnoj strani Atleticove polovice terena presjekao loptu, zatrčao se prema naprijed, te ju proslijedio Antoineu Griezmannu koji se sjurio prema vratima Las Palmasa. Francuski napadač je zatresao mrežu za 1-0 i time slomio dotad kvalitetnu obranu predzadnje momčadi prvenstva.

Zdrava konkurencija

- Ja uvijek želim igrati, u svim utakmicama. Ono što najviše u životu trebam, uz to da mi je obitelj zdrava, jest biti važan u Atleticu - rekao je Juanfran na konferenciji za medije nakon pobjede od 3:0.

- Nadam se da će mi trener nastaviti vjerovati jer osjećam da ima povjerenja u mene - dodao je iskusni desni branič.

No Diego Simeone ga je 10. prosinca posjeo na klupu a ubacio Vrsaljka. U tih proteklih mjesec i pol dana Hrvat je upisao tri asistencije u šest nastupa čime je oduzeo mjesto Juanfranu.

MILAN, ITALY - MAY 28:  Juanfran of Atletico Madrid shows his dejection during the UEFA Champions League Final match between Real Madrid and Club Atletico de Madrid at Stadio Giuseppe Meazza on May 28, 2016 in Milan, Italy.  (Photo by Clive Rose/Getty Images)
Clive Rose/Getty Images / Getty Images
Juanfran

- Simeone mi nije rekao zašto ne igram. No i kada sam igrao puno proteklih godina nije mi objašnjavao zašto igram. Natjecanje s Vrsaljkom za mjesto u momčadi je zdravo, ono je dobro za čitavu momčad - rekao je Juanfran koji je u klubu od 2011. godine.

Došao je kada i Simeone te se proteklih godina pretvorio u jednoga od ljudi u koje Argentinac ima najveće povjerenje. Zajedno s kapetanom Gabijem Fernandezom, stoperom Godinom, veznim Kokeom i lijevim bekom Filipe Luisom.

Pregovori traju

- Nema puno klubova koji toliko vremena imaju iste igrače i istog trenera. Naši navijači to znaju cijeniti - napomenuo je Juanfran.

Njemu ugovor istječe za pet mjeseci.

- Razgovaramo, s direktorom Miguelom Angelom Gilom sam u razgovorima. Ovih tjedana i mjeseci bit će poznata moja budućnost. Ne želim ništa na osnovu onoga što sam pružao za Atletico, ne želim ništa nezasluženo. Samo ono što osvojim. Kao u ovoj utakmici - nastavlja Juanfran.

- Nikada neću stvarati probleme budem li igrao manje. I trener to zna. Uvijek ću biti na raspolaganju Atleticu, igrao manje ili više. Atletico nosim u srcu - zaključio je igrač s 309 nastupa za crveno-bijele.

Linker
27. travanj 2024 00:35