Antoine Griezmann

 ODD ANDERSEN Afp
LOVA DO KROVA

Atletico ispao iz Lige prvaka pa u klubu otvorili šampanjac: Kiks Barcelone donosi im čak 50 milijuna eura

Barceloninim 1:4 (ukupno 4:6) porazom Atletico je osigurao plasman na Svjetsko klupsko prvenstvo
Piše: SNObjavljeno: 17. travanj 2024. 07:50

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Atletico Madrid je na gostovanju u Dortmundu poražen od Borussije s 4:2 i time s ukupnih 5:4 eliminiran iz natjecanja. Unatoč lošim vijestima za Madriđane, rasplet utakmice Barcelona - PSG mogao bi barem malo olakšati situaciju čelnicima kluba.

Naime, Barceloninim 1:4 (ukupno 4:6) porazom od PSG-a Atletico je osigurao plasman na nadolazeće Svjetsko klupsko prvenstvo. Novi format ovog natjecanja održat će se u SAD-u, a sastojat će se od 32 momčadi podijeljene u osam skupina po četiri tima, dok će dvije najbolje momčadi iz skupine igrat će nokaut fazu natjecanja.

Barceloni je za plasman na Svjetsko klupsko prvenstvo trebalo ispadanje Atletica i prolaz protiv PSG-a. Ovako će izdašnih 50 milijuna eura koje se osigurava plasmanom pripasti madridskom klubu. Atletico će se tako pridružiti listi europskih klubova na kojoj su Manchester City, Real Madrid, Chelsea, Bayern, PSG, Inter, Porto, Benfica, Borussia Dortmund, Juventus.

Ostalo je još jedno europsko mjesto, njega će osigurati ovogodišnji pobjednik Lige prvaka, odnosno najbolja momčad po FIFA-inom renkingu u posljednje četiri godine koja još nije osigurala svoj plasman.

Linker
17. travanj 2024 08:24