GLYN KIRK AFP
NASTAVAK SURADNJE

BOBANOVA ZAMJENA SA SOBOM DOVODI IGRAČA KOJEG ŽELI POLA EUROPE! Prije pet godina vrijedio je pet puta manje, sada bi trebao predvoditi novi stroj

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. travanj 2020. 20:07

Baš u tjednima prije nego što će sve naslovne strane (i sportskih) medija poharati koronavirus, pratili smo iz dana u dan što se događa u redovima jednog od najtrofejnijih europskih nogometnih klubova. Iz AC Milana otišao je Zvonimir Boban s mjesta sportskog direktora, a uskoro bi na izlazna vrata mogli i Paolo Maldini, još uvijek aktualni tehnički direktor, ali i Stefano Pioli, trener prve momčadi.

Svih njih trebao bi u budućnosti "utjeloviti" jedan čovjek. Ralph Rangnick trebao bi stići iz RB Leipziga, sjesti na klupu ali i voditi menadžersku politiku engleskog tipa. Klub i on već neko vrijeme pregovaraju, navodno je već zapelo oko nekih detalja u ugovoru, ali obje strane nastavljaju razgovarati i pripremati planove za vrijeme koje dolazi nakon korone.

Poznato je i ime koje bi Rangnicku navodno odgovaralo po svim parametrima. Suradnju s napadačem Timom Wernerom iz Leipziga htio bi nastaviti i na San Siru, što bi moglo potpiriti i vatre oko eventualnog odlaska Zlatana Ibrahimovića koji je također najavio da ide nakon što se klub po njegovu mišljenju nepravedno ponio prema Bobanu.

Rangnick je, podsjetimo, bio zadužen i za posljednji Wernerov transfer. Baš ga je on u ljeto 2014. godine za 14 milijuna eura u Leipzig doveo iz Stuttgarta, dok bi danas cifra između igrača i novog kluba mogla prijeći i 80 milijuna eura. Werner je u dosadašnjem tijeku sezone sjajan, zabio je 27 pogodaka u 36 utakmica u svim natjecanjima.

Linker
20. travanj 2024 13:43