StoryEditor
 GLYN KIRK AFP
NASTAVAK SURADNJE

BOBANOVA ZAMJENA SA SOBOM DOVODI IGRAČA KOJEG ŽELI POLA EUROPE! Prije pet godina vrijedio je pet puta manje, sada bi trebao predvoditi novi stroj

Autor: Sportske novostiObjavljeno: 07. travanj 2020. 20:07

Baš u tjednima prije nego što će sve naslovne strane (i sportskih) medija poharati koronavirus, pratili smo iz dana u dan što se događa u redovima jednog od najtrofejnijih europskih nogometnih klubova. Iz AC Milana otišao je Zvonimir Boban s mjesta sportskog direktora, a uskoro bi na izlazna vrata mogli i Paolo Maldini, još uvijek aktualni tehnički direktor, ali i Stefano Pioli, trener prve momčadi.

Svih njih trebao bi u budućnosti "utjeloviti" jedan čovjek. Ralph Rangnick trebao bi stići iz RB Leipziga, sjesti na klupu ali i voditi menadžersku politiku engleskog tipa. Klub i on već neko vrijeme pregovaraju, navodno je već zapelo oko nekih detalja u ugovoru, ali obje strane nastavljaju razgovarati i pripremati planove za vrijeme koje dolazi nakon korone.

Poznato je i ime koje bi Rangnicku navodno odgovaralo po svim parametrima. Suradnju s napadačem Timom Wernerom iz Leipziga htio bi nastaviti i na San Siru, što bi moglo potpiriti i vatre oko eventualnog odlaska Zlatana Ibrahimovića koji je također najavio da ide nakon što se klub po njegovu mišljenju nepravedno ponio prema Bobanu.

Rangnick je, podsjetimo, bio zadužen i za posljednji Wernerov transfer. Baš ga je on u ljeto 2014. godine za 14 milijuna eura u Leipzig doveo iz Stuttgarta, dok bi danas cifra između igrača i novog kluba mogla prijeći i 80 milijuna eura. Werner je u dosadašnjem tijeku sezone sjajan, zabio je 27 pogodaka u 36 utakmica u svim natjecanjima.

Linker
17. lipanj 2020 10:50