FILIPPO MONTEFORTE AFP
SAMI KONTRA SVIH

CIJELA ITALIJA JE U KARANTENI, A ONI POČINJU TRENIRATI?! Kontroverzni predsjednik naredio: 'U srijedu se trenira, svi, od prve momčadi pa nadalje!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. ožujak 2020. 23:44

Provjeravali smo taj podatak nekoliko puta, odlazili na klupske stranice, kanale društvenih mreža, ali... Istina je.

Nogometni klub Napoli, pazite dobro, nastavlja sa svim klupskim aktivnostima, od treninga prve momčadi na dalje. U trenucima kad u Italiji koja je pod općom karantenom dnevno umire više od pet stotina ljudi, a broj preminulih od koronavirusa eksponencijalno raste iz sata u sat, Napoli je ozbiljno odlučio početi s treninzima.

Doduše, neće to biti od sutra, već od sljedeće srijede kada bi se momčad prema najavama trebala okupiti, ali teško je vjerovati da će u narednih pet-šest dana situacija s koronavirusom popustiti. Italija se već danima, tjednima bori s opakom pošasti, po broju zahvaćenih prešla je i Kinu odakle je bolest krenula...

Na koncu, čitava Italija je pod karantenom do 4. travnja.

Iako je talijanski nacionalni stožer zabranio bilo kakve izlaske iz kuća najmanje do tada, Napoli to neće slušati. Samo se njegov predsjednik, kontroverzni filmaš Aurelio de Laurentiis, uz gazdu Lazija, Claudija Lotita usprotivio odluci da se miruje do početka sljedećeg mjeseca.

Sve je jasnije da se Serie A neće nastaviti barem do početka svibnja, ako i tada, no Napoli i Lazio idu kontra struje kojoj je na čelu Andrea Agnelli, gazda Juventusa. On je na sastanku talijanskih prvoligaša rekao da bi se svi trebali pridržavati pravila koja, očito neće biti jednaka za sve. Bit će zanimljivo vidjeti kako će reagirati talijanske vlasti na ovaj potez Napolija.

Linker
27. travanj 2024 04:31