Marco Luzzani Getty Images
OVO JE KLJUČ FORME

IZBORNIK JE TALIJANSKIM MEDIJIMA OTKRIO TAJNU STRELOVITOG USPONA ANTE REBIĆA! 'Cijelo vrijeme bio je na pogrešnom mjestu, sada je opet nezaustavljiv'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. veljača 2020. 11:20

Kako u posljednje vrijeme igra Ante Rebić? Jednostavno - maestralno. Pet pogodaka i jedna asistencija krase njegov račun otkako se skrasio u Milanu. A bilo je svega, od najave odlaska sa San Sira koji je već praktički bio gotova stvar, do novih sjajnih ostvarenja kojima se ponovo stavio u prvi plan. Kako navijača kultnog AC Milana, tako i izbornika Vatrenih Zlatka Dalića.

U ožujku će, to je sada službeno, reprezentacija put Dohe na jedan vrlo jaki pripremni turnir gdje će se sučeliti sa Švicarskom i Portugalom. Zadrži li Ante Rebić trenutnu razinu forme, nije nemoguće da se i tamo barem jednom upiše u strijelce. Sada kad je opet onaj stari, izbornik Dalić bio je idealan sugovornik za talijanski list Gazzetta dello Sport.

- Nisam iznenađen njegovim posljednjim nastupima jer savršeno poznajem njegove kvalitete. Bio sam zadivljen i prije, kad nije igrao. Međutim, razumio sam početne poteškoće. Nova liga, novi klub, nove navike i uvijek je potrebno razdoblje prilagodbe - komentirao je izbornik.

Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Kad je prošlo vrijeme adaptacije, Rebić je opet krenuo pokazivati svoj talent. Najbolje mu odgovara igrati paralelno s povratnikom u redove Rossonera, Zlatanom Ibrahimovićem.

- Puno mu znači Ibrahimović. Ibra privlači pozornost protivničkih igrača i ostavlja prostor Rebiću, koji se zna kretati i to iskoristiti. Pokazao je to kroz posljednjih pet golova koje je zabio. Najvažnije je da ostane igrati na svojoj poziciji i sve će biti u redu - rekao je Dalić.

Možda je ovo ključ njegove sjajne forme...

- Pored svega toga, uočio sam da je Rebić jedno vrijeme igrao na pogrešnoj poziciji. On nije klasični napadač, nego najbolje djeluje s krila. Ante je igrač kojem je potrebno povjerenje svih i sad ga konačno ima od trenera, suigrača i navijača. Može praviti razliku u Serie A i to danas čini. Ima snagu, brz je i kada je u formi, nitko ga ne može zaustaviti - kaže izbornik.

Linker
26. travanj 2024 09:10