Soccer Football - World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - July 1, 2018 Croatia's Ivan Strinic in action REUTERS/Carlos Barria
REUTERS/Carlos Barria

PROPUŠTA PORTUGAL I ŠPANJOLSKU

NAKON ZABRINJAVAJUĆE DIJAGNOZE ZA IVANA STRINIĆA OGLASIO SE LIJEČNIK VATRENIH 'Na sljedećem pregledu očekujemo vidjeti pozitivnu reakciju srca'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 18.08.2018. u 20:16

 • Liječnik hrvatske nogometne reprezentacije Zoran Bahtijarević izjavio je kako postoji jasan konsenzus oko dijagnoze i načina liječenja Ivana Strinića (31) s liječnicima njegova kluba Milana nakon što je Striniću na rutinskom liječničkom pregledu ustanovljena hipertrofija srčanog mišića imajući u vidu interes i sigurnost igrača.

  "Radi se o dijagnozi i slučaju kakvih smo već u nogometu imali. Mirovanje od sportskih aktivnosti je odgovarajuća mjera predostrožnosti te će nakon nekoliko tjedana mirovanja biti ponovljen pregled na kojem očekujemo vidjeti pozitivnu reakciju srčanog mišića. Naravno da ćemo situaciju dalje pažljivo pratiti i da će Ivan pritom imati skrb vrhunskih specijalista za ovakva pitanja jer nam je njegovo zdravlje na prvom mjestu", izjavio je Bahtijarević, a prenosi Hrvatski nogometni savez na svojoj službenoj internetskoj stranici.

  "Na rutinskom liječničkom pregledu koji je obavezan za sve profesionalne sportaše u Italiji ustanovljena je hipertrofija srčanog mišića kod Ivana Strinića. Stoga će on morati privremeno obustaviti svoje sportske aktivnosti sve dok se ne obave detaljne pretrage nakon određenog vremena odmora", objavio je Milan.

  Strinić će, dakako, propustiti rujansko okupljanje reprezentacije za susrete s Portugalom i Španjolskom.

  Hipertrofija, odnosno povećanje srčanog mišića može uzrokovati iznenadnu smrt kod sportaša.

  Iz drugih medija