Getty Images
SAMO JE ODLAZAK SIGURAN

NEKAD JE BIO IDOL NAVIJAČA, SUTRA GA NITKO NEĆE NI POZDRAVITI NA IZLAZU! Što će odlučiti Mario Mandžukić? Na stolu su dvije opcije, morat će prelomiti

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 15. prosinac 2019. 10:29

Gdje je nestao čovjek? - tako su titulirali svoje “istrage” talijanski novinari aludirajući na nepojavljivanje Marija Mandžukića. Igrač koji je do lipnja praktično bio idol Juventusovih navijača, sa svježim produženjem ugovora do 2021. godine, a onda preko noći postao persona non grata za novog trenera Maurizija Sarrija, povukao se potpuno iz javnosti.

Kako ga nisu viđali ni na treninzima, a kamoli na utakmicama, dodatno su se novinari zainteresirali nakon što Hrvata nisu vidjeli niti na božićnoj večeri koju tradicionalno klub organizira za sve članove, sa suprugama.

Brojne su glasine pritom navedene, a jedna je i ona da zapravo niti u klubu nemaju pojma gdje se nalazi njihov, još uvijek ugovorom vezani igrač. Naravno, sve pretpostavke su bile pogrešne.

Mario Mandžukić je sve vrijeme otkako je počela sezona u Torinu. Nakon što mu je rečeno da više neće biti u kadru za Ligu prvaka, stvari su se slomile, pogotovo u odnosu na klupsko vodstvo i trenera. Mandžukić je 21. rujna bio posljednji put na klupi Juventusa, u Veroni, a od tada više nije ušao u konkurenciju. Štoviše, na svoje inzistiranje odvojen je od momčadi, trenira s posebnim trenerom.

Ljutnja i kašnjenje

Trener Sarri je bio jasan na novinarske upite o Mandžukiću, “to je stvar kluba”, iako je zapravo i njegova, jer je on upravi kazao da ne računa na hrvatskog napadača. No, uprava očito nije imala petlju kako to riješiti, ponijeli su se prema Mandžukiću krajnje nekorektno prvenstveno u odnosu. Rezultatiralo je to i njegovom ljutnjom, uslijed čega nije na vrijeme presjekao čvor oko odlaska.

Sada je situacija takva da se pat pozicija mora prelomiti, jer je 100% sigurno da će od siječnja Mandžukić igrati u novom klubu. Gdje će to biti, Manchester United ili neka druga europska destinacija, možda Amerika ili Kina, ili sasvim nešto peto, kako daju naslutiti mediji? Naime, aktualizirana je opcija za Katar, gdje postoje tri kluba koji su silno zainteresirana za njegovo dovođenje.

Kako je informacija plasirana, vidljivo je da je potekla iz kluba, kojem očito odgovara da što prije zatvori slučaj Mandžukić i barem uštedi na njegovoj plaći. Dok je europska opcija financijski na razini aktualne u Juveu, one druge su financijski značajno bogatije. Ključna odluka je na igraču, koji će ovom odlukom zapravo prelomiti ostaje li u elitnoj razini nogometa vođen prioritetno sportskim motivima, ili će prihvatiti zbilju egzotičnih destinacija i lakši nogomet s fascinantnim ugovornim okvirima. Kako god bilo, znat će se u iduća dva tjedna.

Linker
26. travanj 2024 23:09