Andrea Pirlo
 Christof Koepsel/Getty Images / Getty Images
KAKAV BI TO BIO PREOKRET

POSTAO JE JUVENTUSOVA LEGENDA, A NAKON ODLASKA IZ REDOVA NAJVEĆEG RIVALA SVE JE TREBALO KRENUTI U DRUGOM SMJERU: 'Uopće nisam trebao završiti u Torinu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. studeni 2019. 12:00

Sudbina sportaša često se sastoji od jedne rečenice. Ona je obično i među prvima koje se spominju, a ta je da im je jedna ruka uvijek u kuferu. Nikada ne znate gdje ćete, praktički, sutra biti, naročito ako ste košarkaš ili recimo, hokejaš, posebice u Americi. Tamo vas mogu "trejdati", razmijeniti prije nego trepnete. Ništa drugačije nije ni s trenerima, svugdje u svijetu. Jedan, dva loša rezultata, sitna razmirica u momčadi koju ne možete riješiti i sve se prelomi preko vaših leđa.

Karijera jednog od najvećih talijanskih nogometaša novijeg doba, maestra veznog reda Andree Pirla mogla je, po njegovim riječima i trebala 2011. godine dobiti jedan potpuno drugačiji zaokret. Naime, nakon čitavog desetljeća u AC Milanu, Pirlo je trebao zaigrati za - Romu!

Priznao je to na gostovanju na jednoj talijanskoj radio-postaji kada su ga reporteri priupitali o retrospektivi njegove sjajne sportske priče.

- Prije nego li ću toga lijeta preći u Juventus, bio sam bliže Romi. Tada je u klub došao i Luis Enrique na mjesto trenera. Američki vlasnici u Romi imali su ambiciozan projekt. Bili smo u čvrstom kontaktu, no od toga nije na kraju bilo ništa - rekao je Pirlo.

Otišao je potom u Juventus, osvojio još četiri naslova talijanskog prvaka i bio predvodnik još jedne blistave generacije, nakon one u Milanu.

Linker
26. travanj 2024 23:17