EUTERS/Massimo Pinca
PRVO LICE UTAKMICE

VIDEO: MANDŽUKIĆ JUNAK JUVENTUSA! HRVATSKI NAPADAČ PRESUDIO VELIKI DERBI Pogledajte kako je Super Mario slomio Inter i rastužio hrvatsku koloniju

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 07. prosinac 2018. 23:05

Mario Mandžukić odlučio je “Derby d’Italia”, njegovim pogotkom u 66. minuti nogometaši Juventusa svladali su Inter 1-0 i pobjegli mu na 14 bodova prednosti nakon 15 kola talijanske Serie A, drugoplasirani Napoli ima 11 manje i utakmicu manje. Bio je to u pravom smislu riječi i “el croatico”, jer svih 90 minuta su osim Mandže odigrali i Vrsaljko, Brozović i Perišić s gostujuće strane.

I Massimo Allegri i Luciano Spalletti postavili su 4-3-3 formacije „pa tko koga…“. Sva četiri Hrvata su startala, formacijski je Vrsaljko išao na Ronalda, a početkom drugog poluvremena na Mandžukića, nakon što je naš bivši reprezentativac s Portugalcem zamijenio mjesta.

Vratnica U 12. minuti

Mandžo i Vrsaljko su bili u prvom duelu, u 14. je baš Zadranin uputio prvi Interov udarac unutar okvira vratiju Juventusa, ali lako za Szczęsnog. U 17. minuti kontra gostiju, Perišić za Icardija, ali Chiellini je brži. U 19. je Vrsaljko spasio stvar ispred Cristiana Ronalda, odbivši loptu u korner. Potom najveća prilika „nerazzurra“, Gagliardini je izbio sam pred Handanovića i pogodio - vratnicu. Minusu kasnije, pak, nova obećavajuća situacija za „crnoplave“, ali je Icardi zasmetao Perišiću na voleju.

U 35. minuti, s druge strane, Mandžukić je pokušao glavom, ali preslabo za Handanovića. U 36. minuti Brozović je krokodilskim izranjanem iz trave blokirao Bentancourov udarac na povratnu loptu slijeva.

Dva žuta

U nastavku, prvo su Perišić nezasluženo, a dvije minute potom Brozović zasluženo, zaradili javne opomene zbog prekršaja na Dybali. U 60. minuti Interova akcija op desnoj strani, Vrsaljko za Perišićevu glavu, ali lopta se odbila visoko preko vratiju…

I onda, pogodak na drugoj strani. Cancelo se izborio za prostor za centaršut s lijevog boka, lopta je prešla preko Cristiana Ronalda na drugu vratnicu, a tamo je brži od Asamoaha bio Mandžukić, bacio se i glavom, u svom stilu, sproveo loptu u mrežu. Bio je to Brođaninov sedmi ovosezonski pogodak u Seriji A.

U 74. minuti Perišić i Brozović su se dogovarali tko će pucati slobodni udarac, odlučio se Perišić, ljevicom, ali je pogodio vrh živog zida, a nakon kornera se nije dogodilo ništa. I to je bilo to, Juve nije više dopustio ikakve komplikacije u svojoj obrani.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 04:25