GABRIEL BOUYS Afp
DERBI ODREDIO PRVAKA

VIDEO Epska završnica Scudetta: Igrači Milana iz očaja tukli protivnike, a onda je uslijedilo neviđeno slavlje

Nerazzurri su euforično slavili potvrdu titule, dok su igrači Milana u suzama napustili teren
Piše: Vito TomasObjavljeno: 22. travanj 2024. 23:59

Slavljem 2:1 protiv Milana Inter je pet kola prije kraja osigurao titulu prvaka Italije i u potpunosti dotukao gradskog rivala. Osim što su došli do svog jubilarnog 20. Scudetta, Nerazzurri su po prvi put u povijesti slavili u šest uzastopnih susreta protiv Milana.

Nadalje, kultna Derby della Madonnina također je po prvi put u povijesti odlučila prvenstvo. Svjesni su jasno tih činjenica i uloga bili i nominalni domaćini, Rossoneri, pa smo tako koncem susreta vidjeli potpuni krah emocija igrača Milana. Prvo je u 93. minuti došlo do opće tučnjave koju su pokrenuli Theo Hernandez i Denzel Dumfries, zbog čega su obojica nagrađeni s crvenim kartonom.

TUČNJAVU POGLEDAJTE OVDJE

Međutim, kapetan Milana Davide Calabria očito je morao ispuniti normu da njegova momčad susret završi u igračkom zaostatku pa je u 97. minuti, u posljednjem napadu utakmice, ničim izazvano iz okreta u lice pogodio Benjamina Pavarda. Calabria je zbog toga ubrzo isključen, a Milan iz posljednjeg ubačaja nije uspio doći do izjednačenja.

CRVENI KARTON CALABRIE POGLEDAJTE OVDJE

A s obzirom da se Inter uspješno obranio, slavlje je za crno-plavi dio Milana moglo početi! Igrači su od sreće padali na pod, letjeli u zagrljaje, Simeone Inzaghi euforično je slavio svoj prvi naslov s Interom, dok su igrači Milana u suzama napustili teren.

SLAVLJE NAKON KRAJA POGLEDAJTE OVDJE

Linker
23. travanj 2024 00:02