Getty Images
ZABRINUTA LICA

VIDEO: NIJE DOBRO POČELO ZA LEGENDARNI DVOJAC Igor Tudor odmah na startu sruši novi Milan, Boban i Maldini uživo gledali prvi poraz ove sezone

Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 25. kolovoz 2019. 22:45

Igor Tudor odmah je u prvom kolu Serie A skinuo zvučni ‘skalp’, njegov je Udinese kod kuće srušio Milan (1:0). Momčad hrvatskog trenera svladala je Rossonere s novim trenerom Marcom Giampaolom.

Milan nije imao nijedno novo ime u prvoj postavi, dok je Tudor odlučio izostaviti ponajboljeg prošlosezonskog igrača, Rodriga de Paula, izvan prvih jedanaest.

Zadnjih nekoliko dana Italijom kruže glasine o odlasku De Paula, tako da je ovaj potez Tudora u jednu ruku i potvrda da se drugi klubovi zanimaju za njega. Ovo je inače prvi put da je Igor Tudor s Udineseom otvorio sezonu, pošto je u Udinese dvije godine zaredom stizao pred kraj sezone i spašavao ih od ispadanja.

Bez udarca u okvir

Prvo poluvrijeme je bilo za zaborav, niti jedna, niti druga strana nisu imale prilika za pogodak, a najveća napetost zbila se pri kraju poluvremena kad se dvije minute čekala odluka VAR-a zbog mogućeg igranja rukom Samua Castilleja u šesnaestercu. U drugom je poluvremenu Udinese ipak pokazao bolju igru i dominirao. Do vodstva je Udinese došao u 72. minuti pogotkom Rodriga Becaoa, koji je ljetos stigao iz CSKA Moskve, a iz kornera mu je asistirao De Paul svojim prvim dodirom na utakmici.

Osim De Paula, Tudor je tada u utakmicu uveo i Iliju Nestorovskog, bivšeg igrača Intera iz Zaprešića i najboljeg strijelca 1. HNL 2016. godine, koji je u Tudorovu momčad također stigao ovoga ljeta. Ubrzo nakon pogotka domaćini su skoro povećali vodstvo udarcem Kevina Lasagne, ali Donnarumma je ipak spasio Milan od još goreg rezultata. Do kraja utakmice je bilo još nekoliko prilika za Udinese, kao i situacija za VAR, no rezultat se nije mijenjao.

S tribina su utakmicu odgledali direktori Zvonimir Boban i Paolo Maldini, koji nikako ne mogu biti zadovoljni igrom Milana, očito ih očekuje još mnogo posla. Utakmicu su završili bez ijednog udarca u okvir, za razliku od Udineseovih šest.

Ligu su u subotu otvorili Parma i Juventus, Stara dama je došla do pobjede od 1:0 bez Maurizija Sarrija na klupi, koji se oporavlja od upale pluća. Mario Mandžukić je susret odgledao s klupe. U drugoj su subotnjoj utakmici Fiorentina i Napoli napravili pravu predstavu za gledatelje, Napoli je slavio rezultatom 4:3. Za Viole su debi upisali Ribery, Pulgar i Boateng, a Milan Badelj odigrao je 73 minute.

Cagliari je u nedjelju kod kuće izgubio od Brescije sa 0-1, a strijelac je bio Alfredo Donnarumma u 54. minuti iz penala. Veznjak Marko Rog, koji je stigao u Cagliari na posudbu, nije imao pravo nastupa, dok Filip Bradarić, koji želi napustiti klub, nije bio u sastavu momčadi sa Sardinije.

Verona, koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić, od 13. minute je imala igrača manje jer je Pawel Dawidowicz zbog skrivljenog penala dobio crveni karton. No, ipak je protiv Bologne izvukla remi 1-1.

Linker
26. travanj 2024 15:30