CROPIX
DONIO KONAČNU ODLUKU

NAKON DVA DANA RAZMIŠLJANJA HRVAT ODBIO ZVONIMIRA BOBANA, RASKINUO UGOVOR I NAPUSTIO KLUB 'Sad imam napismeno da nemam više ništa s njima'

IVAN STRINIĆ Lijevi bek raskinuo je ugovor s Milanom i traži novi klub
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. kolovoz 2019. 18:16

Ivan Strinić više nije igrač Milana. Srebrni hrvatski reprezentativac s lanjskog prvenstva u Rusiji napustio je talijanskog velikana s kojim je pod ugovorom bio godinu dana.

- Raskinuo sam ugovor s Milanom, dobio slobodne papire, sad imam napismeno da nemam više nikakve obveze prema Crveno-crnima - potvrdio nam je Ivan Strinić.

Formalno će raskid između njega i Milana biti zgotovljen u ponedjeljak, ali je sve precizirano i definirano. To je rasplet nakon neizvjesnih ljetnih tjedana u kojima je isticano pitanje hoće li dobiti šansu u Milanu ili otići na posudbu. Na kraju se dogodila treća solucija.

Isplaćen do kraja

Imao je ponudu SPAL-a. Zvonimir Boban kao jedan od vodećih ljudi Milana predložio mu je da ode u taj omanji klub Serie A gdje može produžiti karijeru, uz najavu da će u slučaju dobrih igara u kontinuitetu dobiti novu priliku u Milanu. Strinić je uzeo dva dana da razmisli i odgovorio: ne. Zašto, pitali smo ga.

- Radilo se o ponudi da odem na posudbu, a jednostavno, ne želim ići na posudbu. Htio bih nastaviti karijeru u klubu s kojim sam vezan ugovorom - odgovorio nam je.

KANSAS CITY, MISSOURI - JULY 23: Fiete Arp of FC Bayern Muenchen battles for the ball with Ivan Strinic of Milan during the 2019 International Champions Cup match between FC Bayern and AC Milan at Children`s Mercy Park Stadium on July 23, 2019 in Kansas City, Missouri. (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Nakon toga je došlo i do konačnog razlaza s Milanom.

- Ja sam predložio Milanu da raskinemo ugovor, da dobijem slobodne ruke i sam vidim što ću dalje. Zašto sam to napravio? Kako su pripreme za početak sezone išle kraju, bilo mi je sve jasnije da u Milanu neću igrati. To sam ustanovio i kroz razgovore s ljudima u klubu. Na poziciji lijevog beka nisam bio u prvom planu, a pitanje u kojem sam uopće planu trebao biti. Ne želim sjediti na klupi, zanima me jedino da igram. Nisam se više vidio u tome - konstatirao je Strinić.

Još prije mjesec dana nadao se da će odigrati koju službenu utakmicu za Milan nakon što je prošlog ljeta po završetku SP-a onemogućen u tome zbog liječničke zabrane igranja. Tada su doktori u Milanu posumnjali da ima problema sa srcem. U međuvremenu je to odbačeno, vratio se nogometu, ali trebalo mu je podosta vremena da ponovo stekne fizičku i igračku razinu za tako zahtjevne natjecanje kao što je Serie A. Uslijedile su ozljede mišića i gležnja pa je propala cijela sezona. Na kraju nije dočekao nijednu službenu utakmicu, ali igrao je nekoliko prijateljskih, na pripremama u Americi s Bayernom od prve minute. Zaključio je da je najbolje da se raziđu. Predložio je Milanu da se dogovore kako će ga isplatiti, budući da mu je ugovor vrijedio još dvije godine. Premda u klubu nisu svi bili oduševljeni tim prijedlogom, Boban se zauzeo da bude točno kako je Strinić želio.

- Rastali smo se vrlo korektno, u miru i prijateljski. Tako sam odlučio. Možda je to najbolje za mene. Možda. Vrijeme će pokazati jesam li izabrao najbolji put - dodao je Strinić, koji nastavlja trenirati sa svojim privatnim trenerom dok ne riješi kamo će dalje. S 32 godine ima još vremena odigrati pokoju sezonu. Iako smo ga morali pitati i misli li možda završiti karijeru.

Dugo nije igrao

- Nisam o tome razmišljao. Opasna mi pitanja postavljate - nasmijao se Strinić.

Budući da je slobodan igrač, moći će potpisati za bilo koji klub nakon što završi prijelazni rok. Dugo nije igrao natjecateljske utakmice, međutim vidjelo se na pripremama Milana da još može biti koristan mnogim klubovima. Zasad nije ponudio informaciju kamo će dalje.

To je posve neizvjesno.

Linker
25. travanj 2024 02:32