REUTERS/Daniele Mascolo
LIGE PETICE

VIDEO: VELIKI TALIJANSKI DERBI PRESUDIO JEDANAESTERAC, OPĆA TUČNJAVA OBILJEŽILA ZAVRŠETAK UTAKMICE Monaco se opasno 'igra' prvoligaškim statusom

Piše: HinaObjavljeno: 14. travanj 2019. 01:24

U derbiju 32. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je na San Siru pobijedio Lazio sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu u zadnjih pet kola.

Pobjednika je odlučio pogodak Francka Kessiea iz jedanaesterca u 79. minuti.

Kazneni udarac je skrivio Riza Durmisi oborivši Matea Musacchija. Zanimljivo, dvije minute ranije sudac Gianluca Rocchi je dosudio kazneni udarac za domaćine zbog igranja rukom, ali je nakon pregleda video snimke poništio svoju odluku. Dvije minute kasnije nije imao dvojbi.

Nažalost, utakmica je završila nemilim scenama i tučnjavom igrača pa će disciplinska tijela imati pune ruke posla. Ivan Strinić nije nastupio za Milan, baš kao niti Milan Badelj za Lazio.

Soccer Football - Serie A - AC Milan v Lazio - San Siro, Milan, Italy - April 13, 2019  Lazio's Sergej Milinkovic-Savic speaks with AC Milan's Franck Kessie as AC Milan coach Gennaro Gattuso gestures after the match               REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Na ljestvici vodi Juventus sa 84 boda, Napoli ima 20 bodova manje, ali i utakmicu manje. Inter je treći sa 57 bodova, a Milan je četvrti sa 55 bodova. Slijede Roma (54), Atalanta (52), Lazio (49) i Torino (49).

Rezultati by SofaScore

Sevilla slavila u gradskom derbiju i ostala u igri za Ligu prvaka

U gradskom derbiju 32. kola Primere Sevilla je kao domaćin slavila protiv Betisa s 3-2 i ostala u igri za Ligu prvaka.

Pogotke su za Sevillu dali El Haddadi (26'), Sarabia (59') i Vazquez (64'), dok su za Betis zabili Lo Celso (55') i Tello (82'). Marko Rog je ušao u igru u 74. minuti za Sevillu, koja je došla na četvrto mjesto s dva boda više od Getafea, koji ima utakmicu manje.

Soccer Football - Europa League - Round of 16 First Leg - Sevilla v SK Slavia Prague - Ramon Sanchez Pizjuan, Seville, Spain - March 7, 2019  Sevilla's Munir El Haddadi celebrates scoring their second goal with Ever Banega and team mates  REUTERS/Marcelo del Pozo
REUTERS/Marcelo del Pozo

Ranije je Atletico na Wandi pobijedio Celtu s 2-0 golovima Griezmanna (42') i Morate (72'), te je ostao drugi s devet bodova manje od Barcelone. Nikola Kalinić je ostao na klupi Atletica.

Rezultati by SofaScore

Pobjeda Marseillea, novi kiks Monaca

U susretu 31. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je pobijedio Nimes sa 2-1 osvojivši važne bodove u borbi za Ligu prvaka, dok je Monaco kod kuće odigrao 0-0 protiv Reimsa i opasno se 'kocka' sa svojim prvoligaškim statusom.

Marseille je pobjedom protiv Nimesa prekinuo niz od tri kola bez pobjede.

OM se dugo mučio, a onda u razmaku od 60-ak sekundi zabio dva gola. Valere Germain je u 72. minuti zabio glavom nakon kornera za 1-0, a samo minutu kasnije Luiz Gustavo je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora zabio za 2-0. Goste je u život vratio Teji Savanier pogotkom iz kaznenog udarca u 82. minuti, ali više od toga nije išlo.

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car igrao je cijeli susret za OM, a u 24. minuti je zaradio žuti karton.

Monaco nije uspio slomiti obranu Reimsa i rezultatom 0-0 nastavio je seriju loših rezultata ugrozivši svoj prvoligaški status. Momčad iz Kneževine je u zadnjih šest kola upisala samo jednu pobjedu i trenutačno se nalazi tek jednu poziciju iznad zone ispadanja. Srećom, Monaco još uvijek ima sedam bodova više od opasne zone. Danijel Subašić je branio za domaćine.

U ljepotici kola Strasbourg i Guingam su odigrali 3-3. Gosti su imali 1-0 i 2-1, ali su na koncu spašavali i bod koji im malo znači u borbi za prvoligaški spas.

Golove za domaći sastav zabili su Ludovic Ajorque (39', 73') i Sanjin Prcić (69'), dok su strijelci za 'fenjeraša Le Championnata' bili Marcus Thuram (37'), Lucas Deaux (63') i Jeremy Sorbon (86').

Na ljestvici vodi PSG sa 81 bodom, Lille je drugi sa 20 bodova manje, a treći je Lyon sa 56 bodova. Marseille se probio na četvrto mjesto sa 51 bodom.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 06:40