EMMANUEL DUNAND AFP
NE MOGU IGRATI NI LIGU PRVAKA

VIJEST OD KOJE JE STRAHOVALA SPORTSKA EUROPA JE STIGLA! Igrač Juventusa zaražen koronavirusom, u izolaciji i Inter, prvenstvo je od sad neregularno!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. ožujak 2020. 00:29

Vijest od kakve su svi u nogometnom svijetu ovih dana strahovali stigla je iz Italije. Branič talijanskog prvaka Daniele Rugani ima koronavirus, potvrdio je klub iz Torina na svojim stranicama.

"Nogometaš Daniele Rugani pozitivan je na Koronavirus-COVID-19 i trenutačno je asimptomatičan. Juventus je pokrenuo sustav izolacije prema zakonskim propisima, a to uključuje i sve one koji su bili s njim u kontaktu", objavio je Juventus u priopćenju.

Juventus je danas održao trening, što znači da bi cijela momčad i stručni stožer te svi oni koji su bili u kontaktu s Ruganijem morali u karantenu.

Serie A suspendirala je sve utakmice do 3. travnja, a Juventus je sljedećeg tjedna trebao odigrati uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Lyona, no to sada sasvim sigurno neće biti moguće.

U pitanje je dovedena i regularnost Serie A jer igračima Juventusa slijedi najmanje dva tjedna izolacije, bez treninga, što već u ovom trenutku, ako nitko drugi nije zaražen, dovodi u pitanje regularnost natjecanja.

Talijanski portal Football Italia donosi vijest o tome kako su nogometaši Intera nakon saznanja o vijesti za Ruganija, od četvrtka ujutro također u izolaciji. Inter je odigrao derbi s Juventusom za vikend, a u njihovu priopćenju stoji kako do daljnjega suspendiraju sve treninge i sportske aktivnosti.

Linker
27. travanj 2024 09:16