Marko Pjaca
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
VATRENI ZA SN

VRATIO SE JEDAN OD NAJVEĆIH PEHISTA HR NOGOMETA Izgledalo je kao da više nikada neće zaigrati za velikana: 'Osjećao sam se kao da ponovno debitiram'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. siječanj 2020. 12:18

Ušao je Marko Pjaca u 75. minuti kup dvoboja protiv Udinesea (4:0) u Torinu. Nakon gotovo tri godine opet je zaigrao za Juventus, što je sve taj momak prošao u tom razdoblju. Dvije teške ozljede koljena, nekoliko operacija, činilo se sigurnom okladom kako nikad više neće odjenuti dres Stare dame. Ali, dočekao je taj trenutak, vratio se nogometu u dresu torinskog velikana, ušao je u igru umjesto Dybale.

- Naravno da sam jako sretan što sam se vratio na teren i što mogu ponovno raditi ono u čemu uživam, igrati nogomet. Duga je bila pauza, ali to je tako kod ovakve ozljede i ne želim se više uopće vraćati na to. Gledam samo naprijed i jako se radujem svakom treningu i utakmici. Baš mogu reći da uživam u nogometu - rekao je Pjaca jutro nakon utakmice s Udineseom.

Navijači su ga dočekali pljeskom, suigrači su mu također čestitali na povratku, bila je to vrlo dirljiva večer za njega.

- Svakako bih želio zahvaliti svima koji su bili na stadionu. Moram priznati da sam se osjećao kao do debitiram. Opet, ha-ha. Puno mi je značio pljesak navijača, od prvoga dana su me odlično prihvatili i na tome sam im jako zahvalan. Što se tiče suigrača, stvarno je Juventus prava obitelj, pomagali su mi savjetima, puno igrača je, nažalost, prošlo što i ja u karijeri i svakako su mi razgovori s njima puno pomogli.

TURIN, ITALY - JANUARY 11:  Marko Pjaca (C) of FC Juventus is challenged by Remo Freuler (L) and Rafael Toloi of Atalanta BC during the TIM Cup match between FC Juventus and Atalanta BC at Juventus Stadium on January 11, 2017 in Turin, Italy.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
Valerio Pennicino/Getty Images / Valerio Pennicino Getty Images
Marko Pjaca

Trenerovo povjerenje

Mnogi će zaključiti da je ta utakmica Pjacin novi početak, ali i da je put do povratka u staru formu neizvjestan i dugačak?

- Poznajete me i znate da nisam baš neki pobornik velikih izjava kao što su ‘povijesne utakmice’, ‘novi početak’ i općenito nisam za ‘sad ili nikad’ stav. Što je bilo u nogometu i sportu jučer, sutra više ne vrijedi. Svaki dan je novo dokazivanje, svaki trening je prilika.

Puno se posljednjih mjeseca pričalo i nagađalo o njegovoj budućnosti, odlasku na posudbu, ostanku u Juventusu, htjeli su i u Dinamu dovesti ga na posudbu i pomoći mu u povratku nogometu. No, eto, prvi nastup nakon ozljede upisao je Pjaca za Juventus, stoga, kakva mu je budućnost u tom klubu?

- Evo, točno ovako kako sam rekao u prošlom pitanju, svaki trening je nova prilika, odlično se osjećam, napokon sam zdrav i svaki dan je nova šansa. Zanima me samo što će biti sutra na treningu, koncentriran sam dati svoj maksimum i pripremiti se za iduću utakmicu. Kada to odradimo - onda opet novi trening.

Talijanski su mediji u prvi plan stavili i činjenicu da je trener Sarri dao Pjaci priliku ispred Cana, što je, naravno, pojačalo priču o Canovu odlasku iz Torina.

- Ne bih komentirao druge igrače, jer to nikako nije moj posao. A što se tiče trenera naravno da mi jako puno znači njegovo povjerenje, kao i izjave podrške koje mi je javno dao. Uostalom, činjenica što sam igrao je najbolje moguće povjerenje koje igrač može dobiti.

Linker
27. travanj 2024 04:34