REUTERS/Alberto Lingria/Arhiva
SLIJEDI TEŠKO RAZDOBLJE

ZA HRVATSKOG REPREZENTATIVCA DOLAZI TJEDAN ODLUKE: BARCELONA, JUVENTUS, A ONDA I NOVE RADOSTI S VATRENIMA 'On ima plan, svi znamo što nam je činiti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. rujan 2019. 10:34

Inter je maksimalan! Već je to, samo po sebi, velika vijest. Šest je kola prošlo, iza orkestra pod vodstvom Antonija Contea je i jedan gradski derbi, a poraza - nema. Čak je teško i izdvojiti one koji su se više iskazali od drugih u momčadi, jer svi rade kao jedan. To je put do uspjeha, kroz rukopis baš Contea koji je nekoć osvajao titule s Juventusom.

Jedna od glavnih poluga i ove je sezone Marcelo Brozović. Neizostavan dio sredine terena hrvatske reprezentacije od ovoga ljeta funkcionira sam, nema više hrvatskog dueta u klubu s Ivanom Perišićem. Nije ga to previše pokolebalo, dapače, Inter tek sada igra prepoznatljivo. U subotu navečer slavili su kod Sampdorije, iako su cijelo drugo poluvrijeme bili s igračem manje zbog isključenja Alexisa Sancheza.

- Svi znamo kako trebamo igrati i kuda će nas takva igra dovesti, trener ima plan kojeg se držimo - rekao je Brozović nakon utakmice na stadionu Luigi Ferraris u Genovi.

Naš je veznjak sudjelovao kod trećeg gola kojeg je postigao Gagliardini. On se dogodio nakon Sanchezovog isključenja.

Odigrali smo sjajno, čak i nakon tog crvenog kartona. Nismo dopustili domaćinu da se razmaše - dodaje Brozović.

Za Inter dolazi pravi tjedan istine. Najprije dvoboj u Ligi prvaka na Camp Nou protiv Barcelone, a onda za vikend na San Siro stiže prvak Juventus.

- Ne zanima me još Juventus niti bilo koja utakmica nakon te. Sada smo svi koncentrirani na sraz s Barcelonom. Oni su jedna od najboljih momčadi u Europi, ali i mi idemo tamo pokazati tko smo. Ulogu lidera talijanskog prvenstva valja opravdati - završio je Marcelo.

Barca, Juve, a onda i nove reprezentativne dužnosti. Listopad će početi napeto za hrvatskog veznjaka.

Linker
27. travanj 2024 05:48