Alex Caparros/Getty Images
PIŠU ŠPANJOLCI

ŠOK ZA RAKITIĆA, MESSIJA I BARCELONU Katalonskom velikanu zbog amaterskog propusta prijeti izbacivanje iz Kupa kralja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. siječanj 2019. 18:25

Prema svemu sudeći Barcelona će biti izbačena iz španjolskog Kupa kralja.

Razlog? Katalonci su u prvoj utakmici osmine finala protiv Levantea koristili usluge suspendiranog nogometaša. Riječ je o Juanu Brandarizu Movilli, poznatijem kao 'Chumi', koji je nastupio za A momčad iako prethodno zadobivenu suspenziju zarađenu u B momčadi nije odradio.

Barcelona je tako prekršila članak 56.3 disciplinskog kodeksa i prijeti joj suspenzija.

"Sve dok igrač ne odradi suspenziju, nema pravo nastupa niti za jednu drugu momčad", stoji u pravilniku.

Zbog iste je pogreške prije tri godine iz Kupa kralja izbačen Real Madrid. Tada je za Kraljeve zaigrao Denis Čerišev iako nije imao pravo nastupa zbog kartona zarađenih u istom natjecanju kao igrač Villarreala.

Dok je Mundo lansirao informaciju o vjerojatnom izbacivanju Barcelone koju su prenijeli svi španjolski mediji, uključujući Marcu i As, u u međuvremenu su se oglasili iz samog katalonskog kluba. Oni pak tvrde kako do povrede pravilnika nije došlo. Oni se pozivaju na pravilnik 28 koji je objavljen krajem studenog prošle godine, a prema kojem skupljeni žuti kartoni, odnosno suspenzija, vrijede samo za natjecanje u kojem su oni skupljeni.

Kako će se cijela situacija rasplesti, ostaje za vidjeti, a Barcelona večeras protiv Levantea lovi zaostatak od 2:1 iz prvog susreta.

Linker
26. travanj 2024 07:44