REUTERS/Rupak De Chowdhuri
POHOD NA NAJVAŽNIJI TROFEJ

BIO BI TO OGROMAN ŠOK ZA SVE NAVIJAČE! LIONEL MESSI NAJAVIO OPROŠTAJ? 'Očekivanja nogometne javnosti jednostavno su prevelika'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. lipanj 2018. 11:52

Najveća zvijezda Barcelone i Argentine najavio je da bi mu SP u Rusiji mogao biti zadnji angažman za nacionalnu vrstu, ali sve ovisi kako će reprezentacija proći na prvenstvu. Lionel Messi nije siguran hoće li nastaviti igrati za Argentinu ako uspjeh na Mundijalu ne bude zadovoljavajući.

Podsjetimo, Messi je i 2016. nakratko pauzirao karijeru u svojoj reprezentaciji, a sada razmišlja o konačnom povlačenju iz argentinske izabrane vrste za koju je debitirao 2005.

- Ne znam, sve ovisi o tome kako ćemo odigrati u Rusiji - jedan od najboljih nogometaša današnjice izjavio je za španjolski Sport i tako ostavio navijače u neizvjesnosti.

- Činjenica da smo izgubili tri finala stavlja na nas dodatan pritisak argentinske javnosti koja očekuje da ove godine napokon osvojimo taj najveći trofej. Istina je da smo možda mogli uzeti barem jedan od ta tri naslova (Mundijal i Copa America, op. a.), ali ljudi moraju biti svjesni da je put do finala iznimno zahtjevan i da je ulazak u finale uspjeh sam po sebi. - zaključio je Messi.

Kao favorite prvenstva izdvojio je, uz Argentinu, još i Brazil, Njemačku, Španjolsku, Francusku i Belgiju. Unatoč takvim jakim reprezentacijama, smatra da izabranici Jorgea Sampaolija nemaju razloga za zabrinutost.

- Imamo mnogo izvrsnih nogometaša koje bi svaka zemlja htjela u svojem sastavu. Ne bojimo se nikoga. - izravan je bio argentinski čarobnjak.

Argentina svoj pohod na titulu započinje protiv Islanda u Moskvi 16. lipnja, a u četvrtak 21. lipnja igrat će protiv Hrvatske.

Linker
26. travanj 2024 03:15