Jorge Sampaoli
 Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
KAO U SAPUNICI

ARGENTINSKA REPREZENTACIJA NA UDARU, NAPOKON JE RIJEŠEN VELIKI SKANDAL 'Ja nisam kuharica, nego pjevačica, a izbornik me nikada nije napastovao!'

Predsjednik Saveza Claudio Tapia jasno opovrgnuo Sampaolijevu umiješanost u seksualno napastovanje
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 12. lipanj 2018. 14:36

Nakon što se pojavila glasina da je argentinski izbornik Jorge Sampaoli (58) seksualno napastovao zaposlenicu u reprezentativnom kampu pored Buenos Airesa, oglasio se predsjednik Argentinskog saveza istaknuvši da je to još jedan pokušaj destabiliziranja momčadi uoči SP-a.

- Vjerujem u trenerovo poštenje. Znam kakva je osoba i zbog toga se više ne mislim zadržavati na ovome - rekao je Claudio Tapia za televiziju TyC Sports. - Smeta mi ovo i zbog obitelji koje su iza ovoga. Osoba o kojoj se govori kao mogućoj žrtvi ima djecu i supruga. Ne razmišlja se o tim osobama kada se rade ovakve stvari, koje završavaju nanošenjem štete svima uključenima - dodao je.

Preko Whatsappa su se, ne zna se odakle, pojavile tri audiosnimke na kojima se navodi da je Sampaoli u reprezentativnom kampu u mjestu Ezeiza, predgrađu Buenos Airesa, napastovao kuharicu. Vijest se počela širiti društvenim mrežama, a prenio ju je novinar Gabriel Anello na radijskoj postaji Radio Mitre.

- Došlo je do nedopuštenog ponašanja između izbornika i kuharice koja ondje radi, koju Argentinski nogometni savez na sve moguće načine nastoji spriječiti da podnese prijavu. Sve osobe s kojima sam razgovarao potvrdile su što se dogodilo - rekao je u eter Anello.

Soccer Football - FIFA World Cup - Argentina Training - Ciutat Esportiva Joan Gamper, Barcelona, Spain - June 2, 2018   Argentina coach Jorge Sampaoli during training   REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Isti je novinar 2016. objavio vijest da je polušpica Ezequiel Lavezzi pušio marihuanu tijekom reprezentativnog okupljanja, a nakon toga argentinski nogometaši godinu dana nisu razgovarali s novinarima.

- Ako se svaki dan događa nešto čime se nastoji naškoditi reprezentaciji, očito se to događa iz nekog razloga - rekao je Tapia napomenuvši da ne zna “odakle je pokrenuta ta kampanja”.

Pjevačica, a ne kuharica

Savez je objavio pismo argentinskog državnog odvjetništva s područja Ezeize, u kojem stoji: “Trenutno nemamo saznanja o prijavi protiv Sampaolija. To je potvrdila i sutkinja specijalizirana za seksualne prekršaje i trgovinu ljudima.”

Oglasila se i žena čije su fotografije sa Sampaolijem objavljene.

“Želim istaknuti da nisam kuharica, nego pjevačica, a argentinski me izbornik nikada nije napastovao! Taj je selfie nastao kada mi je Jorge Sampaoli na moju molbu učinio uslugu i fotografirao se sa mnom u predvorju jednog hotela u Rusiji. Nemojte koristiti moj imidž da bi ste rekli da sam kuharica”, objasnila je pjevačica Melisa na Twitteru.

Fotografije su, kaže, nastale u studenom kada je Argentina u Rusiji igrala prijateljsku utakmicu, a Sampaoli razmišlja o sudskom postupku protiv medija koji su objavili vijest, pišu novine Clarin.

Linker
05. svibanj 2024 13:52