Brazil
 REUTERS/Max Rossi / REUTERS
SPAS U ZADNJI ČAS

VIDEO: KOSTARIKA JE BILA NA RUBU SENZACIJE, ALI ONDA SE U NADOKNADI UKAZALI COUTINHO I NEYMAR Brazil teškom mukom do prve pobjede u Rusiji

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. lipanj 2018. 11:34

Brazilska nogometna reprezentacija došla je do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali su pogotke za slavlje 2-0 protiv Kostarike Brazilci postigli tek u sučevom vremenu u završnici utakmice 2. kola skupine E odigranoj u petak u St. Peterburgu.

Strijelac prvog pogotka u 91. minuti bio je Philippe Coutinho na asistenciju Gabriela Jesusa, a pobjedu Brazila potvrdio je Neymar u 97. minuti, nakon ubačaja Douglasa Coste.

OVDJE POGLEDAJTE POGODAK COUTINHA

Dvoboj u St. Peterburg Areni ostat će upamćen i po situaciji iz 78. minute, kad je Nizozemac Bjorn Kuipers postao prvi sudac na ovom SP-u koji je dosudio kazneni udarac, a potom ga poništio nakon što je pregledao snimku i vidio da je Neymar simulirao pad nakon minimalnog kontakta. No, Brazilac za to nije zaradio žuti karton.

OVDJE POGLEDAJTE DRUGI POGODAK NEYMARA

Kostarika je porazom ostala bez ijednog boda iz dvije utakmice te ostala bez mogućnosti za plasman u osminu finala, a Brazil je sa četiri boda preuzeo vodeću poziciju, ispred Srbije sa tri i Švicarske s jednim bodom.

U drugoj utakmici u ovoj skupini, od 20 sati, u Kalinjingradu se sastaju Srbija i Švicarska.

Linker
23. travanj 2024 13:32