NELSON ALMEIDA Afp
IZ KLUBA SU POTVRDILI

Flamengo ima novog trenera, klupu je preuzeo čovjek koji je zbog ispadanja od Hrvatske podnio ostavku

‘Imali smo iskrene, izravne razgovore i oni su završili na izvrstan način‘
Piše: HinaObjavljeno: 09. listopad 2023. 18:18

Tite, bivši izbornik Brazila, preuzet će Flamengo gotovo godinu dana nakon odlaska iz Seleçaa, objavio je u ponedjeljak klub iz Rio de Janeira.

"Imali smo iskrene, izravne razgovore i oni su završili na izvrstan način", rekao je Marcos Braz, potpredsjednik Flamenga za specijaliziranu stranicu Globoesporte, precizirajući da će se službeno predstavljanje novog trenera održati u utorak.

Ovo imenovanje završava dva tjedna neizvjesnosti nakon otkaza Argentincu Jorgeu Sampaoliju, bivšem treneru Olympiquea iz Marseillea.

Adenor Leonardo Bachi, poznatiji pod nadimkom Tite, vratit će se u službu u dobi od 62 godine gotovo godinu dana nakon što je napustio Seleçao nakon eliminacije od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru u prosincu.

Brazil je vodio od lipnja 2016. do kraja 2022. godine, tijekom 81 utakmice, za učinak od 60 pobjeda, 15 remija i samo šest poraza.

Pod njegovim je vodstvom brazilska momčad osvojila Copa Américu 2019., ali je eliminirana u četvrtfinalima Svjetskog prvenstva 2018. odnosno 2022. od Belgije i Hrvatske.

Flamengo je krajem rujna smijenio Jorgea Sampaolija, samo pet mjeseci nakon njegova dolaska.

Bivši argentinski izbornik platio je cijenu eliminacije u osmini finala Copa Libertadores, zatim poraza u finalu brazilskog kupa.

Linker
27. travanj 2024 16:23