Foto: Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
S KIME ĆE KRENUTI?

ZLATKO DALIĆ SPREMIO PROMJENE ZA SENEGALCE U generalki za Rusiju gledat ćemo nešto drugačije Vatrene u odnosu na Brazil. Ovo su glavni noviteti...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. lipanj 2018. 14:03

Izbornik je najavio da će Senegal biti priprema za Nigeriju, ponudit će nešto drugačiji sastav nego s Brazilom, ali zapravo je puno toga uigravao još na rovinjskom dijelu priprema.

Šest zamjena

Dalić će na startu Vatrene staviti u raspored 4-2-3-1 u kojem Ivan Strinić dobiva mjesto na lijevom braniču.

- Nije točno da sam uigravao 3-5-2, to sam samo stavio na početku treninga kao jednu od vježbi, a kako su novinari vidjeli, tako su prenijeli. Ne, nećemo igrati 3-5-2 - jasan je Dalić.

- Strinić i Mandžukić, koji su imali nekih problema u Engleskoj, sada su zdravi, spremni, te će obojica biti u prvom sastavu.

Kazao da je će dati šansu sedamnaestorici, dakle iskoristiti svih šest zamjena.

- Želim probati neke druge stvari u odnosu na Brazil, zato će se i startna postava razlikovati, a i kasnije će pojedini dobiti priliku.

Šime Vrsaljko preskočio je dva treninga, no kako je Vedran Ćorluka u Bogdanovcima dobio poštedu, ako Čarli ne bi mogao, veće su šanse da Vrsaljko starta. Naime, Dalić je na zatvorenom dijelu treninga u Rijeci uigravao obranu u kojoj je Vida desni branič, Strinić lijevi, a Ćorluka i Lovren stoperi. Tada Vrsaljko nije bio s ekipom. Sa Strinićem se dobiva lijeva noga na lijevoj strani, to bi trebalo značiti i više ofenzivnih akcija, iako je novi igrač Milana po prirodi bolji u obrani. Na treninzima je djelovao raspoloženo, čini se da su problemi iza njega, a dugo nije igrao, pa će mu utakmica jako dobro doći. Iako je jasno da će zato biti pod posebnim povećalom, što je tradicija kad je riječ o igračima na toj poziciji u hrvatskoj reprezentaciji. Josip Pivarić u ovom je trenutku posve u drugom planu.

Perišiću i Rebiću krila

Luka Modrić i Ivan Rakitić drže sredinu terena, izbornik u Badelju traži čovjeka za balans između defenzive i ofenzive; iako smo za Nigeriju predmnijevali da bi mogao u prvi plan gurnuti ofenzivnijeg Brozovića, prikazano u Liverpoolu ne ide u prilog igračima s klupe. Badelj tako ostaje u startnoj postavi.

Mario Mandžukić zdrav je i spreman, predvodit će napad. Andrej Kramarić imao je 90 minuta s Brazilom, sa Senegalom starta ofenzivac Juventusa, iako će Dalić tijekom utakmice zacijelo iskušati i neke druge varijante. Ivan Perišić i Ante Rebić su krila. Na posljednjem otvorenom treningu u Bogdanovcima Rebić je bio u drugoj ekipi, a Kalinić u prvoj na mjestu centarfora, pritom je Mandžukić djelovao desno, no tu se nisu uigravale akcije, bila je to revija za publiku.

Što prije po gol

Hrvatska će protiv Senegala željeti napasti i što prije zabiti, ali po sastavu se vidi da je spremna i za drugu vrstu igre, bude li se ukazala koja prilika za kontru. Bitno je kako će ekipa djelovati kod prekida, ofenzivnih i defenzivnih, jer to često odlučuje na velikim natjecanjima, a pripreme su razdoblje u kojem se na tome najviše može raditi.

No bitnije je od svega kako će djelovati ofenzivna igra, hoćemo li u tom segmentu vidjeti napredak.

Očekivana postava Vatrenih protiv Senegala:

Subašić; Strinić, Lovren, Ćorluka, Vida; Badelj, Rakitić; Rebić, Modrić, Perišić; Mandžukić

Linker
26. travanj 2024 07:53