Foto: Vlado Kos / CROPIX
POSLJEDNJI TEST

ŠTO BI SVE DALIĆ MOGAO ISPROBAVATI PROTIV SENEGALA? Tri su glavne stvari na kojima bi Vatreni mogli poraditi, među njima i popravljanje najveće boljke

Posljednji prijateljski ogled Hrvatske prije SP-a bit će Dalićeva generalka za Nigeriju, ali i ostale utakmice
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. lipanj 2018. 16:03

Što bi sve Dalić mogao isprobavati?

1. KONTINUIRAN NAPAD

Izbornik će svakako htjeti vidjeti može li Hrvatska igrati kontinuiran napad i koliko će iz njega stvarati šanse za pogotke. To je najveća boljka ove reprezentacije niz godina, bila bi velika stvar ako bi se u tom segmentu napravio napredak, jer bez moćne igre teško je postići velike rezultate.

2. SURADNJA VEZE I OBRANE

Događalo se da vezisti i ofenzivci ne pomažu dovoljno obrani, zbog čega je reprezentacija imala problema jer se zadnji red znao naći na vjetrometini. Vrlo je bitno da krila pomažu bekovima, ali jednako je važno da to čine i zadnji vezni da se ne bi ponavljale situacije koje je Vida imao u Engleskoj s Williamom.

3. SURADNJA U OFENZIVI

Hrvatska na bokovima u napadu ima igrače koji su skloniji završiti akciju ili odigrati nisku loptu nego klasičnom prodoru do gol-aut-crte i centaršutu. No ako je Mandžukić centarfor, u tom bi slučaju takve stvari valjalo prakticirati jer izvrsno igra glavom.

Linker
08. svibanj 2024 23:55