Foto: Nenad Dugi / CROPIX
ZDRAVSTVENI PROBLEMI

TEŠKE VIJESTI ZA ZAGREBAČKI I HRVATSKI NOGOMET Neuništiva Dinamova legenda završila u bolnici, pa poslala poruku iz bolničke sobe

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 10. travanj 2018. 10:12

Teške vijesti za zagrebački, ali i hrvatski nogomet: zbog problema sa srcem te kroničnim teškoćama s plućima, u nedjelju navečer u KBC Dubrava primljen je Stjepan Lamza.

Legenda zagrebačkog nogometa i personifikacija kultne Dinamove 1967. godine, obitelji se požalila na probleme te je sam tražio hitnu pomoć, što je alarmiralo obitelj s obzirom na to da se neuništivi Štef i sa 79 godina grozio ambulantnih kola i bolnica općenito.

- Ma, sada se osjećam dobro, ne dam se ja tako lako - nasmijao se jučer Lamza iz bolničke sobe, spreman za novu borbu, za koju je apsolutno uvjeren da će je potaracati kao i svojedobno strašni Eintracht.

Zagreb, 170708.
Volovcica, Zapoljska ulica.
Navijaci Dinama BBB napravili su veliki grafit u spomen na legendarnu generaciju Dinama 67 osvajaca tadasnjeg Kupa Velesajamskih gradova. Legendarni Stjepan Stef Lamza.
Foto: Nenad Dugi / CROPIX
Foto: Nenad Dugi / CROPIX

Uz opjevani pad s balkona vile Rebar, Lamza je drugu najveću životnu utakmicu igrao prije devet godina, kada je hitno primljen na pulmologiju zbog vode u plućima, no bez obzira što su liječnici dijagnosticirali da mu srce radi sa 26% kapaciteta, Lamza se othrvao i nastavio živjeti. Nedugo potom, posjetio ga je Tomislav Židak. I ustanovio:

“Na koliko smo tableta dnevno, kako prostata. Kakva je penzija i kaj bu s Dinamom? A gutamo šest tableta dnevno plus ‘afričku šljivu’, mokrimo kao što mucavci govore, penzija je mala, a režije sve veće. A Dinamo? Nigdar ni bilo da ni nekak bilo...”

Židaka, nažalost, više nema. A par dana uoči njegove godišnjice smrti, danas ćemo u posjetu Štefu. U istu bolnicu, na isti odjel. Na čašicu razgovora. I vjeru da će Štef i ovu neugodu zgaziti kao opušak. Baš kao i Eintracht prije 41 godinu.

Gospon Lamza, drž’te se!

Linker
05. svibanj 2024 01:49