REUTERS/Ricardo Moraes
DEBAKL U BRAZILU

OVOME SE NITKO NIJE NADAO: ORGANIZATORI COPA AMERICE NA MUKAMA ZBOG SITUACIJE NA TRIBINAMA 'Naravno da je ovo zabrinjavajuće...'

Piše: HinaObjavljeno: 17. lipanj 2019. 10:55

U susretu 1. kola B skupine nogometnog prvenstva Južne Amerike reprezentacija Paragvaja i Katar su Rio de Janeiru odigrali 2-2.

Paragvaj je vodio 2-0, no Katar je uspio izboriti remi.

Paragvaj je poveo golom Oscara Cardoza iz jedanaesterca u 4. minuti, a na 2-0 je povisio Derlis Gonzalez fantastičnim udarcem s 25 metara u 56. minuti. Katar je smanjio u 69. minuti jednako lijepim pogotkom Alija Almoeza, a na 2-2 je izjednačio Boualem Khoukhi u 77. minuti.

Katar je jedna od dvije gostujuće reprezentacije koje nastupaju na ovogodišnjem izdanju Copa Americi. U skupini C nalazi se Japan. Katar je tako postao deseta gostujuća reprezentacija nakon Australije, Kostarike, Haitija, Hondurasa, Jamajke, Japana, Meksika, Paname i SAD koja sudjeluje na Copi.

U 2. kolu 19. lipnja snage će odmjeriti Kolumbija - Katar, te Argentina - Paragvaj.



Urugvaj razbio Ekvador


Sjajnu predstavu pružili su nogometaši Urugvaja koji su u prvom kolu skupine C u Belo Horizonteu pobijedili Ekvador s 4:0. Ekvadorci su, napomenimo, od 24. minute ovaj susret igrali s igračem manje budući da je Ouinteros zbog udaranja laktom zaradio izravni crveni.

Golove za Urugvaj zabili su Lodeiro (6'), Cavani (33'), Suarez (44'), dok je konačan rezultat postavljen nakon autogola Meze u 78. minuti susreta.


Loša posjećenost brine organizatore

Ovogodišnje izdanje Copa America održava se u pet brazilskih gradova, a nakon uvodna tri dana natjecanja koje traje do 7. srpnja organizatore brine slaba posjećenost utakmica.

Naime, popularno natjecanje na nogometu zaluđenom kontinentu bilježi razočaravajuće rezultate kada pogledamo situaciju na tribinama.

Tako je, primjerice, utakmicu u kojoj su remizirali Paragvaj i Katar (2:2) s tribina Marakane (kapacitet 74 tisuće) pratilo svega 19 tisuća navijača s time da je čak 4 tisuće ulaznice bilo podijeljeno djeci.

Utakmicu Perua i Venezuele (0:0) pratilo je u Areni Gremio samo 13 tisuća navijača, a čak niti domaćin Brazil nije uspio napuniti Morumbi stadion u utakmici s Bolivijom. Naime, ta je susret s tribina gledalo 46 tisuća navijača, čak 20 tisuća manje od punog kapaciteta.

"Naravno da je ovo zabrinjavajuće jer želimo da što više ljudi u akciji vidi najbolje igrače svijeta. Ovo je država koja živi za nogomet i voljeli bi da više navijača sudjeluje u ovom natjecanju. Ipak, pozitivan sam oko svega i vjerujem da će se stvari popraviti. Brazil radi odličan posao u organizaciji", izjavio je predsjednik CONMEBOLA Alejandro Dominguez.

Linker
26. travanj 2024 04:42