REUTERS/Andreas Gebert
PIŠU NIJEMCI

BAYERN DO KRAJA PRIJELAZNOG ROKA NAPUŠTAJU DVIJE ZVIJEZDE? Veliki šef Bavaraca potvrdio priču, a Kovaču bi moglo stići i zanimljivo pojačanje

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 22. kolovoz 2019. 17:11

Bayern bi se do kraja prijelaznog roka mogao rastati s dvojicom svojih igrača. Riječ je o Renatu Sanchesu i Jeromeu Boatengu, a vijest je potvrdio sam izvršni direktor bavarskog velikana Karl-Heinz Rummenigge.

"Renato je igrač koji želi igrati, naravno. Ja ga razumijem. Došao je ovdje kao zlatni dečko, osvajač naslova europskog prvaka s Portugalom i naravno da želi igrati i dokazati se. Ali nakon dolaska Coutinha to će mu ovdje biti teško. Morat ćemo pronaći rješenje na dobrobit svih u dogovoru s trenerom", rekao je Rummenigge.

L'Equipe tvrdi da je najveći interes za dovođenjem Sanchesa pokazao Lille, a da Bayern za njegov transfer traži 30 milijuna eura.

Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group E - Benfica v Bayern Munich - Estadio da Luz, Lisbon, Portugal - September 19, 2018  Bayern Munich coach Niko Kovac with Renato Sanches at the end of the match   REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Što se tiče Boatenga, činilo se da je profitirao odlaskom Matsa Hummelsa u Borussiju Dortmund. Međutim, mjesto u početnoj postavi njemačkog prvaka nema, pa su tako otvarajuću utakmicu bundesligeške sezone protiv Herthe započeli Süle i Pavard.

"Ako Jerome neće igrati redovito, onda neće biti zadovoljan. Prošlog smo petka krenuli sa Süleom i Pavardom, a Hernandez se sada vratio nakon ozljede. Neće biti lako za trenera i neće biti lako za Jeromea. Već smo razgovarali o tome. Ako želi napustiti klub onda nam to mora reći, jasno dati do znanja", objasnio je Rummenigge.

MUNICH, GERMANY - NOVEMBER 04:  Jerome Boateng and Niko Kovac, head coach of Bayern Muenchen looks on during a Bayern Muenchen training session at Saebener Strasse training ground  on November 4, 2018 in Munich, Germany.  (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

U međuvremenu njemački mediji pišu kako je Bayern blizu dovođenja defenzivnog veznjaka Marca Roce iz Espanyola. Problem predstavlja igračeva odšteta u visini od 40 milijuna eura koju klub nije voljan spustiti. Prvotno je Bayern pokazao interes za Rocom još u srpnju, a u međuvremenu je interes za 22-godišnjakom pokazao i Real Madrid.

Linker
26. travanj 2024 11:09