Bradarić
 Clive Mason/Getty Images / Getty Images
VATRENI MERCATO

BILI SU SRTPLJIVI, A SADA JE VRIJEME ZA NAPLATU! VATRENI PUNI BLAGAJNU NA RUJEVICI Bit će to drugi najveći transfer u klupskoj povijesti

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 20. srpanj 2018. 17:21

Filip Bradarić glavna je priča riječkog prijelaznog roka. Za veznjaka rođenog u Splitu koji je kroz protekle tri i pol sezone izrastao u jednog od najboljih igrača šampionske Rijeke, kapetana momčadi i reprezentativca koji se iz Rusije vratio sa srebrnom medaljom oko vrata možemo s velikom sigurnošću reći da će ovog ljeta napustiti Rujevicu. Naravno, ako se dogodi ponuda koja će zadovoljiti sve zainteresirane strane, ali prema svemu što se događalo proteklih tjedana ne bi trebala izostati.

Bradarić je vruća tema prijelaznog roka već zadnjih godinu dana, baš prošle godine u ovo vrijeme aktualan je bio njegov odlazak u Bolognu, ali onda ga je nazvao Damir Mišković i ponudio mu da bude predvodnik momčadi koja će krenuti u lov na europsku jesen. Bradarić je to prihvatio, a zovu inozemstva odolio je i na zimu.

Rovinj, 270518.
Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se u Rovinju. Na stadionu Valbruna trenirati ce svaki dan dva puta sve do odlaska na utakmicu s Brazilom u Liverpoolu.
Na fotografiji: Filip Bradaric.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Ponovo se naglas pričalo o inozemnim interesentima, ali na obzoru se pojavilo Svjetsko prvenstvo, a Bradarić ušao u svojevrsni rizik procjenom da će mjesto među Dalićeva 23 igrača lakše dohvatiti igrama u dresu Rijeke nego dokazivanjem u novoj sredini. Rizik mu se isplatio, bio je dio najvećeg uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa i sada je trenutak da on i Rijeka sve to naplate.

Bez pritiska

Može li i želi li Rijeka zadržati svog jedinog igrača na reprezentativnom popisu pitanje je na koje se može odgovoriti iz dva kuta koja je najbolje pojasnio Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora Rijeke.

- S obzirom na okolnosti koje su se dogodile, na uspjeh koji je ostvarila hrvatska reprezentacija i sve ostalo što je Bradarić do sada pokazao, njegova je cijena narasla, ali kada me pitate može li ga Rijeka zadržati onda je moj odgovor da apsolutno može. Rijeka može zadržati i Bradarića i sve druge igrače koje ima pod ugovorom budući da smo dovoljno jak i moćan klub za takve stvari. S druge strane, treba biti objektivan i realan te procijeniti pravi trenutak na tržištu za odlazak, odnosno kada je igrač došao do nekakvog svog limita u ovoj sredini pa mu treba omogućiti da krene dalje. Na taj način promatramo i situaciju s Filipom, nećemo ga prodati samo da ga prodamo već će njegov transfer biti drugi najveći transfer u klupskoj povijesti iza Kramarića. Na tržištu je, ali nismo pod nekakvim pritiskom da se njegov transfer mora dogoditi sutra. Ponašat ćemo se na način da zaštitimo klub što je najbolje moguće, ali i prepoznat ćemo želju igrača za novim iskorakom - rekao je Mance.

Joosep Martinson/Getty Images
Getty Images

Novi poredak

Bradarićeva želja da se otisne u neku jaču realnost od HNL-a nije od jučer, u više je navrata prošlog proljeća isticao da je ljeto idealni trenutak za novi iskorak, a brojnost ponuda koje su se već pojavile na stolu riječkog prvoligaša jasno naslućuju da će se to i dogoditi. Uostalom, takvo što je i riječki modus operandi, jer kada je došao pravi trenutak za prodaju u riječkom prvoligašu niti jednom igraču nisu stali na put. Naravno, dinamika kojom će se sve dogoditi uvelike ovisi o visini ponuda, Mance je istaknuo da će Bradarićev transfer biti drugi najveći u klupskoj povijesti iz čega možemo zaključiti da se na Rujevici nadaju kako će na račun njegove odštete, računajući i bonuse kojih će sigurno biti, uprihoditi između šest i osam milijuna eura.

Klubovima iz jakih liga (Parma, Atalanta, Lazio, Sporting...) i Rusije koji su u prvom redu interesenata takvo što ne bi trebao biti iznos koji ne mogu platiti, bez obzira što ponude koje su se do sada događale nisu prelazile ovu donju granicu.

- Bilo je već službenih ponuda koje su odbijene. Procijenili smo da s rezultatom na SP-u Bradarićeva cijena može rasti, pokazalo se dobrim potezom, ali naravno da razgovaramo s dosta klubova koji su zainteresirani za njegov angažman - dodao je Mance.

I to je bit priče oko njegovog transfera. Rijeci njegova prodaja nije imperativ, ali je logičan slijed svega što se događalo proteklih mjeseci. Teško je zamisliv scenarij u kojem će Bradarićeva cijena u Rijeci biti viša nego što je u ovom trenutku, a budući da Bijeli žive od prodaje igrača kada dosegnu najvišu vrijednost, na tom će se tragu riječki prvoligaš ponašati na tržištu. Kako stvari stoje, idućih tjedana i postaviti novi poredak na ljestvici izlaznih transfera iz Rijeke.

Linker
26. travanj 2024 11:28